![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie, mam pewien pomysł tylko nie wiem czy dobrze myślę
![]() Wysyłam sobie plik na serwer za pomocą formularza. Podczas wysyłania plik znajduje się w folderze tymczasowym gdzie cały czas rośnie, po przesłaniu zostaje przeniesiony do folderu docelowego chyba taka jest zasada działania tak ? mam zmienną:
która daje mi ścieżke bezpośrednio do pliku tymczasowego i teraz pytanie: czy można podczas wysyłania odczytać rozmiar pliku z tej ścieżki ? i druga sprawa czy jest jakiś sposób na odczytanie wielkości pliku przed jego wysłaniem ? W sieci jest pełno skryptów do uploadu ale mi zależy tylko na tych 2 wartościach wielkość pliku przed wysłaniem i jego aktualna wielkość w trakcie wysyłania. Pasek postępu i związany z tym zbędny kod jest mi niepotrzebny. Pozdrawiam ! Ten post edytował marcus753 12.07.2013, 14:14:16 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślałem że znalazłem sposób na sprawdzenie wielkości pliku tymczasowego "w locie"
w pliku który wysyłam przypisałem sobie do sesji sciezke tymczasową:
a w następnym pliku chciałem wyswietlic wiekość pliku tymczasowego: Niestety to by było zbyt proste ;/ macie jakiś pomysł jak zrobić to stosunkowo w łatwy sposób ? -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:11 |