![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam standardowy formularzz wysyłania e-mail'a.
I na gmail np dochodzą maile natomiast wp, onet, konto.pl itp. nie dochodzi żadna poczta z tego formularza. (anty spamy powyłączane) Czy mieliście taką sytuację? I jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodzi zapewne o SPF. Taka notka od wp.pl
Cytat Problemy z dostarczaniem wiadomości wynikają z wykrycia niepoprawnego wpisu SPF dla danej domeny. SPF sprawdza czy wysyłana poczta pochodzi z serwera posiadającego "uprawnienia" do wysyłania poczty z tej domeny.
W tym wypadku należy poprawić odpowiednie wpisy w Państwa DNS. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jeżeli serwer jest na superhost to temat leży po ich stronie?
Czy ja mogę sam jakoś poradzić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napisz do nich i sie zapytaj czy to masz robic Ty czy oni.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
superhosty kazały użyć phpmailer
a ten wywala mi taki błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in public_html/phpmailer/class.phpmailer.php on line 56 O co mu chodzi? w linii 56 jest poprostu
|
|
|
![]()
|
|
Uzywasz klasy napisanej w php5 na serwerze z php4
![]() ps: PHPMailer nie rozwiaze sprawy jesli nadal bedziesz wysylal maile ze zlego serwera -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 22:10 |