![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 11.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, jest to mój pierwszy post na forum!
![]() Przechodząc do sedna sprawy.. Chcę "pociąć" mój szablon by każdy element strony był w osobnym pliku w folderze includes... Zrobiłem to i zostało mi takie coś..
Niestety po skorzystaniu z opcji "Zbadaj element" dostaję nieoczekiwany wynik, mianowicie sekcja "head" zawarta jest w sekcji body. ![]() Zawartość pliku head.php (oczywiście jest bez znaczenia ale wklejam) Ten post edytował Christmas Fish 11.07.2013, 15:59:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Niestety po skorzystaniu z opcji "Zbadaj element" dostaję nieoczekiwany wynik, mianowicie sekcja "head" zawarta jest w sekcji body. Z obrazka FIREBUG co dales to nic takiego nie wynika....ps: nie:<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/styles/style.css"> <meta charset="UTF-8"> a: <link type="text/css" rel="stylesheet" href="/styles/style.css" /> <meta charset="UTF-8" /> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 11.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sekcja head nie zawiera tego co powinna, a tagi title, meta i link są w body.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z obrazka FIREBUG co dales to nic takiego nie wynika.... ps: nie:<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/styles/style.css"> <meta charset="UTF-8"> a: <link type="text/css" rel="stylesheet" href="/styles/style.css" /> <meta charset="UTF-8" /> http://www.w3.org/html/wg/drafts/html/mast...cument-metadata http://www.w3.org/html/wg/drafts/html/mast...ing-declaration -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany.. Musiałem zmienić kodowanie na UTF-8 bez BOM.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zasadzie to zamykanie tych tagów i nie zamykanie w html5 nie robi różnicy, bo <meta charset="UTF-8"> obowiązuje w kodowaniu html`owskim a <meta charset="UTF-8" /> z xml`a i można stosować zamiennie, ale wtedy trzeba się trzymać jednej zasady..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wrzucić zawartość header.php?
-------------------- Anti-loyal: xp; ubuntu; c++; asm; php 5.2; mysql 5.1; apache 2.2; vs '08 con vs.php; Zend S.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:35 |