![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem prosić o wskazówki jak powinien powstawać po kolei projekt strony internetowej, którą taki Freelancer otrzymałby do zrobienia przez firmę zlecającą. Zakładając, że miałaby to być strona po prostu wizytówka firmy. Zakładając również, że grafikę do strony mamy już przygotowaną i wiemy jak ma wizualnie wyglądać. Koszty, czas na wykonanie i wybór hostingu też pomijamy zakładając że mamy to już ustalone ze zelceniodawcą. Chodzi mi tylko o sprawy projektowania i programowania takiej strony internetowej, wybór odpowiedniej metodyki programowania/projektowania oraz wyboru odpowiedniego wzorca projektowego. Oczywiście rozumiem, że wszystko zależy na początku od tego jak bardzo to ma być rozbudowana strona, czy ma korzystać z jakichś webservice'ów , czy ma posiadać CMS do tego itd. itd. Jednak zastanawiam się czy powinienem od razu , każdą nawet najprostszą stronę internetową produkować we Frameworku (korzystam z Symfony 2) ? A jeśli nie to właśnie tutaj najbardziej ciekawi mnie jak wtedy bez frameworka podeszlibyście do procesu tworzenia takiej strony. Czy najprościej do prostej strony jest zbudować sobie najpierw wzorzec MVC i na jego podstawie tworzyć poszczególne strony serwisu , czy może inaczej ? Najbardziej przy tworzeniu takiej strony interesują mnie kwestie związane z bezpieczeństwem takiej aplikacji jeśli miało by tam być również np. logowanie do aplikacji. Jak wtedy rozpocząć projektowanie stronki tak żeby na końcu gdy oddamy produkt finalny nie musieć się martwić, że ktoś się włamie na stronę takiej firmy i wykradnie bez problemu jej wszystkie dane zarejestrowanych klientów a także aby stronka nie sypnęła się na jakiejś przeglądarce zarówno tej w komputerze jak i tej na Smartfonie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |