![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję zrobić formularz z metodą GET, ale gdy użyje go, to znika mi dotychczasowy GET, i zastępuje to z formularza. Jak zrobić, by mój get nie zniknął, i dodał się ten z formularza np. &? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten z adresu GET wpisz w formie input type="hidden"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałeś mnie. Chcę wyszukiwarkę zrobić, wpisuje w inpucie coś, i do geta ma mi dodac, nie kasujac przy tym mojego innego geta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To ty nie zrozumiales.... skoro nie chcesz kasowac innego geta, to masz te wartosci dodac do pol hidden w formie by sie slaly razem z formem i tym samym nie znikaly...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi raz napisałeś i dalej nie rozumiem.
jeżeli masz Kod <form method="get" action="index.php?adam=ewa&olek=pan"> <input type="text" name="inny" value="costam" /> </form> to po wysłaniu adres będzie wyglądał tak: index.php?inny=costam aby zachować pierwsze dwa parametry należy wstawić pola typu hidden: Kod <form method="get" action="index.php?adam=ewa&olek=pan"><input type="hidden" name="adam" value="ewa"/><input type="hidden" name="olek" value="pan"/> <input type="text" name="inny" value="costam" /> </form> po wysłaniu adres będzie: index.php?adam=ewa&olek=pan&inny=costam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To może inaczej. Mam już GET, ale nie w action, tak jest moja aplikacja zbudowana.
Jeśli dam hidden, to wtedy nie mogę wpisać nic, a ja potrzebuję wpisać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 15.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zamiast "hidden" daj "text"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Przeciez wyraźnie ci napisano, ze w hidden masz dac to co chciales miec na sztywno w GET, wiec tam user ma nic nie wpisywac tylko ty tworzac hidden.... pozostale pola, co user ma wpisywac robisz jako text, a nie ze wszystko robisz jako hidden. Czytaj uwazniej co ci ludzie piszą -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:50 |