![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z formularzem kontaktowym w php
problem polega na tym że np. mimo iż nie wszystkie pola są wypełnione, lub email jest niepoprawny wiadomość jest wysyłana Wiem że w kodzie jest namieszane, ale w php jestem zielony (IMG:style_emoticons/default/thumbsdownsmileyanim.gif) kontakt.php:
kontakt.html z góry dziękuje za pomoc (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz ładny fragment sprawdzający, szkoda że sprawdza po fakcie wysyłki wiadomości. Po co tyle razy sprawdzasz is_uploaded_file? Ten post edytował buliq 8.07.2013, 11:29:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już pisałem, w php jestem zielony. Ten kod raczej sklejałem z kilku różnych, a nie pisałem samodzielnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sprawdzam is_uploaded_file kilka razy bo jest kilka załączników. Z tym też mam wsumie problem...bo jeżeli załącze np 1 plik, to na poczcie pojawia się ten jeden plik i 3 kolejne o nazwie "noname" (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) A więc mogłbym prosić o przekształcenie tego kodu aby to działało?? I przy okazji podać jakiś sposób na te załączniki (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (żeby np po załączeniu jednego pliku na poczcie pojawiał się 1 plik bez tych trzech innych plików z nazwą "noname", potem tak samo z dwoma plikami itd.) Ten post edytował lolarz 8.07.2013, 12:09:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma nic za darmo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tutaj raczej uczymy robić samemu niż kopiować bezmyślnie. Masz kilka załączników, ale w warunku sprawdzającym zapomniałeś sprawdzać kilku załączników, a zawsze sprawdzasz jeden i ten sam. Kod wysyłający i uploadujący powinieneś wrzucić przed komunikatem Wiadomość została wysłana. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie!
wszystko pozmieniałem jak mówiłeś/aś i narazie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i rozumiem że tam gdzie są trzeba pozmieniać na: itd?? |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tylko bez 1 bo nie masz takiej zmiennej
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 09:59 |