![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie jestem programistą, ogarniam PHP ale nie na tym poziomie. Skrypt będzie użyty jako czat i jako cms. Dostępne są gotowe skrypty tego typu, ale chcę mieć zbudowany tak jak lubię i tak jak potrzebuję. Sam go rozbuduję, od programisty oczekuję tylko najtrudniejszego w tym wszystkim - czyli zbudowania podstawki. Powinna składać sie z funkcji: 1. Zarządzanie użytkownikami (logowanie, rejestracja, email aktywacyjny, dodawanie, edycja, usuwanie) 2. Zarządzanie artykułami (dodaj, edytuj, usuń) 3. Bezpieczeństwo (bezpieczne sesje i formularze, hash w hasłach, losowe dodatkowe identyfikatory, np. sha1(date) w celu dodatkowego zabezpieczenia artykułów/użytkowników) 4. Programowanie obiektowe Pliki: Index index.php - Linki do każdej z tych stron Site: Przykładowo tekst w stylu "Zalogowano jako Użytkownik". site.php - Dostęp dla gości site_user.php - Dostęp dla użytkownika site_admin.php - Dostęp dla administratora settings.php - Ustawienie tytułu strony. Article: Tylko tytuł, treść i identyfikatory articles.php - Wyświetlanie wszystkich artykułów article_add.php - Dodawanie article_edit.php - Edycja (po przekierowaniu z articles.php) article_delete.php - Usuwanie User: login.php register.php - login, email, hasło1, hasło2, rola (sprawdzanie poprawnosci emaila oraz obu haseł, wysyłanie emaila aktywacyjnego, ustawienie standardowej roli użytkownika) profile.php - wyświetlenie loginu, oraz emaila 4. Programowanie obiektowe: (dodatkowe informacje) Interesują mnie wygodne funkcje typu: addUser (nick, email, password, role) {} editUser (nick, email, password, role) {} addArticle (title,article,category) {} Korzystanie z nich: isLoggedIn(), checkRole($user_id), printArticles(ilość,kategoria)
Funkcje powinny być rozbite na pliki np. core/articles.php (addArticle, editArticle, deleteArticle), core/users.php (addUser, editUser...) Proszę o wycenę. Z wykonawcą skontaktuję się w ciągu miesiąca - tak miesiąca. Mam zaplanowane wydatki i to od wyceny zależy, czy zrealizujemy zlecenie w ciągu tego tygodnia czy miesiąc później (przed następną wypłatą). Ten post edytował john-johnson 5.07.2013, 19:47:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:27 |