![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić prosty formularz który pozwoli zaktualizować ilość punktów dla danego użytkownika. Niestety moje umiejętności są za małe i zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Formularz: Zapytanie:
Tak jak wcześniej wspomniałem dopiero się uczę i jest to mój pierwszy post na tym forum więc nie skreślajcie mnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie? Błąd? Problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu.... nie działa a nie jestem w stanie zrobić tego tak aby działało... pewnie coś źle zrobiłem ale nie wiem co.
Ten post edytował WujekMZK 5.07.2013, 11:26:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz chcesz wysyłać GET-em, a odbierasz dane POST, a piszę chcesz wysłać, bo masz źle powstawiane cudzysłowy i formularz się nie wyśle. Przekazujesz w form action id, które jak mniemam jest podawane w polu poniżej, więc nie istnieje jeszcze taka zmienna (nawiasem mówiąc wpisując zmienną w ten sposób, nie prześlesz jej wartości, a nazwę). Jeśli chodzi o PHP, to tak jak mówiłem, odbierasz dane z POST, który nie istnieje. Warunek if też przejdzie w każdym przypadku.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie, jak działa POST i GET: http://www.youtube.com/watch?v=g5nlNkbuEwE
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie chcesz stosować GET ale stosujesz POST .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:51 |