![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposób zabrać się do czegoś takiego: z bazy danych wybierana jest tabela z danymi i polami do uzupełnienia (nieaktywnymi). Aktywny jest numer, po kliknięciu na który otwiera się formularz z danymi i polami do uzupełnienia. Po uzupełnieniu danych w aktywnych polach, dane przesyłane są do bazy. Jak rozwiązać tę część, z aktywnym polem 'numer' i przejściem do formularza, który pobiera z bazy dane na podstawie pola 'numer'? Bardzo proszę Adminów o nie przenoszenie tematu do kosza, gdyż nie pytam o gotowe rozwiązanie, tylko o wskazanie kierunku. Pozdrawiam, Jacek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
możesz zrobić ukryty formularz dla każdego rekordu (jeżeli jest ich mało na stronie) i w JavaScript obsługę pokazywania go po kliknięciu na numer + AJAX do wysłania, albo za pomocą AJAX doładowywać formularz dla danego numeru i tą samą drogą wysyłać dane na serwer. Pozdrawiam Ten post edytował cim 3.07.2013, 22:37:00 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bez AJAX się nie da tego zrobić? Nie znam w ogóle tego rozwiązania
![]() Opiszę to raz jeszcze: otwiera się strona, na której prezentowane są w tabeli dane pobierane z bazy danych. Może ich być 10, 30 i więcej. Tabela ma przykładowe pola: Nr , Drużyna A, Drużyna B, Data, Godzina, Wynik. Wszystkie pola, poza polem 'Wynik' są wypełnione. W tabeli nie ma możliwości wpisania wyniku (pole nieaktywne). Chciałbym, aby po kliknięciu na 'Nr' otwierał się formularz z danymi jak w tabeli (Nr, Drużyna A, Drużyna B, Data, Godzina, Wynik). Tylko w pole 'Wynik' można coś wpisać (pole aktywne). Właśnie o to mi chodzi. Teraz mam nadzieję czytelniej to ująłem ![]() Ten post edytował kecajs 3.07.2013, 23:33:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:40 |