![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę. Czy ktoś mógłby przekonać mnie do programowania obiektowego? OK, jak muszę, to programuję obiektowo, ale strasznie tego nie lubię.
Tak naprawdę, nie znalazłam ani jednego argumentu przemawiającego za tym, że programowanie obiektowe jest LEPSZE. Dlaczego obiektówka jest lepsza? Wciąż napotykam na opinie, że kod jest prostszy (dla człowieka), że bardziej elastyczny, że uporządkowany. Problem w tym, że ja tego nie widzę. Dlaczego jest prostszy? Jeśli mam plik z funkcjami, to sobie po prostu znajduję funkcję i edytuję. Nie muszę się grzebać w tych wszystkich klasach, szukać, skąd i co dziedziczy i co jest do czego. Co w tym elastycznego? Gdzie tu porządek? Dziedziczenie? OK, to jest jakiś plus, ale raczej pod kątem ilości kodu, ale nie jego zrozumienia. Jestem ze starej szkoły. Jak pewnie wielu z Was, moje początki były związane z językiem Quick Basic, Pascal, itp... Może, gdybym zaczynała od razu od podejścia obiektowego, łatwiej byłoby mi to zrozumieć. Pomoże ktoś? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:31 |