Witam, mam skrypt dzięki któremu mogę dodać kilka zdjęć na raz, owe zdjęcia są wrzucane do tabeli zdj_produkty, kod wygląda tak:
if(isset($_FILES['files'])){ $tytul = $_POST['tytul'];
$cena = $_POST['ncena'];
$cena_old = $_POST['scena'];
$kategoria = $_POST['kategoria'];
$opis = correct($_POST['opis']);
$warto = correct($_POST['warto']);
$czas = $_POST['data'];
$godzina = $_POST['godzina'];
$skorzystac = correct($_POST['skorzystac']);
$slowa = $_POST['slowa'];
$tel = $_POST['tel'];
$adres = $_POST['adres'];
$polec = $_POST['polec'];
$procent = procent($cena_old, $cena);
foreach($_FILES['files']['tmp_name'] as $key => $tmp_name ){
$file_name = $key.$_FILES['files']['name'][$key];
$file_size =$_FILES['files']['size'][$key];
$file_tmp =$_FILES['files']['tmp_name'][$key];
$file_type=$_FILES['files']['type'][$key];
if($file_size > 6097152){
$errors[]='Plik nie może być większy niż 5mb';
}
$query="INSERT into `upload_data` (`USER_ID`,`FILE_NAME`,`FILE_SIZE`,`FILE_TYPE`) VALUES('$user_id','$file_name','$file_size','$file_type'); ";
$desired_dir="upload";
if(empty($errors)==true){ if(is_dir($desired_dir)==false){ mkdir("$desired_dir", 0700
); // Create directory if it does not exist }
if(is_dir("$desired_dir/".$file_name)==false){ }else{ // rename the file if another one exist
$new_dir="$desired_dir/".$file_name.time(); }
$time = ''.$czas.' '.$godzina.' hours';
mysql_query("INSERT INTO `zdj_produkty` (`id` ,`id_own` ,`zdjecie`) VALUES (NULL , '$id', '$file_name');"); } else {
}
}
mysql_query("INSERT INTO `produkty` (`id`, `pro`, `nazwa`, `opis`, `warto`, `jak`, `data_dodania`, `data_koniec`, `cena`, `cena_old`, `kupiono`, `adres`, `tel`, `kategoria`, `polec`, `procent`, `zdj_glowne`, `slowa`) VALUES ('$id', NULL, '$tytul', '$opis', '$warto', '$skorzystac', '$data', '$koniec', '$cena', '$cena_old', '0', '$adres', '$tel', '$kategoria', '$polec', '$procent', '$file_name', '$slowa');");
header("Location: alters.php?mes=oferta"); }
}
Pytanie brzmi, jak dodać tworzenie się miniatur? Z tego co wiem, muszę zrobić to w pętli, próbowałem kilka rzeczy, ale nic mi nie wychodzi. Z góry dziękuję za pomoc.