![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam kłopot jeśli zrobię taką operację na stringu:
To funkcja str_replace nie chce podmienić znaków. Na tomiast jeżeli zrobię str_replace przed "preg_replace" działa. Jak to ustawić żeby działało dobrze? Ps: Potrzebuje takiej kolejności działań! Ten post edytował cykcykacz 28.06.2013, 07:55:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Puściłem u siebie i działa bez problemu, zamienia <strong> na <b> i </strong> na <$>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dokładnie, mi też działa
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, sory ale u mnie w domu i teraz na innym komputerze nie widziałem efektu teraz jest dobrze.
Tylko wyskoczył jeszcze jeden problem korzystam z funkcji strtoupper i niechce mi zamienić małego ę na duże Ę. Jak sobie z tym poradzić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przy zalozeniu ze to jest utf8 skorzystaj z funkcji z rodziny mb_
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:04 |