![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z kodowaniem, ustawiłem w bazie danych kodowanie na utf8_general_ci i niby francuskie znaki poprawnie się wyświetlają jednak gdy w tekście pojawi się znacznik apostrofa " ' " to dodaje przed nim znak " \ " Np. C\'est sa dernière chance de sauver l\'établissement A powinno być: C'est sa dernière chance de sauver l'établissement Próbowałem inne kodowania i dalej tak samo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To nie jest wina kodownia ani jezyka francuskiego..... podwojnie slashujesz dane wkladajac do bazy. Pewnie masz w opcjach php włączone MAGIC_QUOTE - wywal to.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, kolejn problem gdy dodam do .htaccess komendy:
php_flag magic_quotes_gpc off php_value magic_quotes_gpc off To nie wyśweitla mi się strona... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Widac twoj serwer nie pozawala na zmiane tego w htaccess. Zmien to w php.ini
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W php.ini to nie działa, dalej odaje te slashe.
|
|
|
![]()
|
|
no ale masz to na hostingu czy u siebie lokalnie? Jak u siebie lokalnie to po zmianie trzeba zrestartowac serwer...
Poza tym sprawdz, czy w ogole masz to wlaczone: phpinfo(); Jesli nie masz tego włączonego, znaczy ze problem lezy gdzie indziej, wiec pokaz kod jak wkladasz dane Jesli masz to wlaczone, to wylacz ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jest na hostingu:
mam tak: magic_quotes_gpc On magic_quotes_runtime Off tego pierwszego nie da rady wylączyć, już próbowałem z htaccess i z php.ini wszystko nei działa, nie wyłącza. |
|
|
![]()
|
|
Rety.... to napisz do swojego hostingu i sie zapytaj jak to wyłączyc.... gwarantuje ci, ze na każdym hostingu da sie to wyłączyć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:28 |