![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Otóż mam pewien problem a mianowicie napisałem sobie skrypt usuwający wpisy z pewnego pliku... Plik zostaje prawidłowo pobrany jednakże wpis nie zostaje mi z niewiadomych przyczyn usunięty... Jeżeli ktoś mógłby mi z tym pomóc to byłbym wdzięczny... nick.php
pliki.php
zakupy.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wywal zagłuszanie błędów i daj error_reporting na E_ALL, może coś wyskoczy.
Sprawdź także prawa zapisu do plików. -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednego jestem pewien - masz źle skonstruowaną bazę danych. Co widać po kodzie pierwszego pliku, który zamieściłeś. Tyle zapytań w pętlach, które można by śmiało zredukować do jednego. Nie prościej mieć tak?
Tabela: Serwery - id, nazwa, ftp, itd... Tabela: Users - id, id_serwer, login, haslo, itd... To co realizujesz tam poprzez miliard zapytań mógłbyś zrobić jednym:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wywal zagłuszanie błędów i daj error_reporting na E_ALL, może coś wyskoczy. Sprawdź także prawa zapisu do plików. Nic nie wyskakuje... Jednego jestem pewien - masz źle skonstruowaną bazę danych. Co widać po kodzie pierwszego pliku, który zamieściłeś. Tyle zapytań w pętlach, które można by śmiało zredukować do jednego. Nie prościej mieć tak? Tabela: Serwery - id, nazwa, ftp, itd... Tabela: Users - id, id_serwer, login, haslo, itd... To co realizujesz tam poprzez miliard zapytań mógłbyś zrobić jednym:
Może i prościej jednakże w PHP "siedzę" dopiero od jakiegoś czasu i nie potrafię inaczej konstruować baz danych... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta funkcja ma usuwać ową linijkę z pliku, prawda?
Jakbyś przeanalizował krok po kroku ową funkcję (np. wyświetlając kawałek po kawałku wynikową tablicę, to byś zauważył, że ten warunek nie ma sensu:
Po pierwsze, chcesz tutaj porównać tablicę (powstałą przez otwarcie pliku) ze (tak zakładam) stringiem. Wyświetlałeś jedno i drugie? A po drugie do porównania nie służy AND tylko ==, względnie ===. Jak powinna wyglądać ta funkcja?
Tak na marginesie, nie przesadzasz z tymi zmiennymi globalnymi? Zbudowanie ergonomicznej i wygodnej bazy danych nie wymaga znajomości PHP, wystarczy troszkę logiki. Ten post edytował b4rt3kk 27.06.2013, 18:49:34 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 13:26 |