![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam funkcję wczytującą nazwę dla tablicy, która ma zostać załadowania. Nazwę pobiera mi prawidłowo jednak nie wiem jak teraz zrobić, żeby wczytana nazwa posłużyła jako nazwa tabeli. Przykład:
Funckja zwróci mi nazwę np tablica i teraz chcę żeby x[0][3] oznaczało np tablica[0][3] Ten post edytował Adis92 26.06.2013, 15:17:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam funkcję wczytującą nazwę dla tablicy, która ma zostać załadowania. Nazwę pobiera mi prawidłowo jednak nie wiem jak teraz zrobić, żeby wczytana nazwa posłużyła jako nazwa tabeli. Przykład:
Funckja zwróci mi nazwę np tablica i teraz chcę żeby x[0][3] oznaczało np tablica[0][3] Ale o co chodzi kolego? Jak ta funkcja niby działa prawidłowo?
Skoro ona tylko komunikat wyrzuca? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to jest tylko przykład. Chodzi mi o wyświetlenie np wartości [0][3] z tablicy o nazwie, którą wczyta funkcja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić to na dwa sposoby:
- eval - całkowicie odradzam - window[a] - zdecydowanie polecam Kod <script>
var a = 'b'; var b = 5; alert( window[a] ); </script> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:52 |