![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z lekkim opóźnieniem w końcu otworzyłem książkę PHP5 programowanie z wykorzystaniem Symfony, CakePHP, Zend Framework, wiem że wersje frameworkow są już stare mimo to chce prześledzić zamieszczone przykłady. Problem pojawił się już w pierwszym rozdziale kiedy to chcę odpalić gotowy projekt który autor zamieścił na ftp helionu. Dostaje błąd 500 po wejściu w folder web/index.php
http://helion.pl/ksiazki/php5-programowani...zola,php5sy.htm Oops! An Error Occurred The server returned a "500 Internal Server Error. Nie wiem już co robić, ściągnąłem plik check_configuratioin.php i o to wynik Cytat ******************************** * * * symfony requirements check * * * ******************************** php.ini used by PHP: C:\wamp\bin\apache\apache2.2.22\bin\php.ini ** Mandatory requirements ** OK PHP version is at least 5.2.4 (5.3.13) ** Optional checks ** OK PDO is installed OK PDO has some drivers installed: mysql, sqlite OK PHP-XML module is installed OK XSL module is installed OK The token_get_all() function is available OK The mb_strlen() function is available OK The iconv() function is available OK The utf8_decode() is available [[WARNING]] The posix_isatty() is available: FAILED *** Install and enable the php_posix extension (used to colorized the CLI output) *** OK A PHP accelerator is installed OK php.ini has short_open_tag set to off OK php.ini has magic_quotes_gpc set to off OK php.ini has register_globals set to off OK php.ini has session.auto_start set to off OK PHP version is not 5.2.9 nie moge tylko zainstalować php posix win8 64 bit, ale nie wydaje mi się aby to była przyczyna tego błędu. Ten post edytował Lejto 26.06.2013, 10:08:35 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz przecież logi błędów prawda? 500 za wiele nie mówi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dostaje błąd 500 po wejściu w folder web/index.php No to polecam skorzystać ze środowiska deweloperskiego a nie produkcyjnego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:11 |