![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić system tagów.
Wymyśliłem sobie taką oto strukturę bazy danych: TEKSTY id tytul tresc ... TAGI id nazwa_tagu TAGI_TEKSTY id tekst (id tekstu) tag (id wybranego tagu) Mam natomiast problem, jak zrobić zapisywanie ich. Tzn. chciałbym aby w panelu wybierało się je za pomocą SELECT -> OPTION, i żeby z jednego takiego pola można było wybrać kilka tagów (MULTIPLE).
Nie wiem, jak odczytać wartość takiego pola i zapisać do bazy (tabela TAGI_TEKSTY). Oczywiście wiem, jak pobrać ID najnowszego artykułu MAX(), ale jak odczytać wartości z pola i zapisać je do bazy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak zapisać do bazy kilka rekordów nowych rekordów, a dokładniej ich nieokreśloną liczbę, bo tagów można będzie z takiej listy wybrać kilka/kilkanaście?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
coś takiego? a jakieś tablicy wcześniej nie trzeba wcześniej zrobić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 20:14 |