![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Znajdzie się może ktoś z szanownego grona i wytłumaczy mi dlaczego FF nie widzi zagniezdzonej czcionki, a reszta przegladarek doskonale ja odczytuje? Tlumaczac sytuacjie. Stawiam nowa wersje strony (pewnej organizacji). Na serwerze testowym wszystko dziala bez bolu, jednak kiedy przenioslem strone na serwer docelowy, w FF formatuje wszystko jak nalezy, ale nie implementuje poprawnie czcionki zakotwiczonej w stylach (@font-family). Opera, Chrome, nawet IE (choc dla tej strona nie jest preferowana) czcionke interpretuje wpozadku, tylko dla FF nie. Ludzie pomozcie, bo pierdolca dostane... ![]() adres techniczny (dziala wszystko ok): spinka.eu4.pl/nowa3 adres docelowy: spinka.org.pl Będę wdzięczny za sugestie. Ten post edytował konfeusz 26.06.2013, 10:13:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adres nie dziala.
Z czcionkami własnymi jest ten problem, że trzeba dać kilka plików z różnymi rozszerzeniami, bo różnie jest pod każdą przeglądarką. Lisek wspiera rozszerzenia ttf i otf. Masz takie? Polecam http://www.fontsquirrel.com/tools/webfont-generator -------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaa sory, literówka w pierwszym adresie, powinno być spinka.eu4.pl/nowa3
Mam zainstalowaną czcionkę ttf. Wpis w pliku css wygląda tak: @font-face { font-family: apolonia; src: url('../apolonia.ttf'); } plik czcionki apolonia.ttf umieściłem zarówno w katalogu głównym jak i w katalogu css gdzie siedza style. Pokombinuje jeszcze z otf i generatorem który poleciłeś i dam znać, ale w między czasie jeśli ktoś będzie miał inne rozwiązanie, proszę piszcie. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale te 2 strony nie sa 1:1
w dzilajacej wersji w pliku CSS masz tak:
w niedzialajcej tak:
ujednolić, albo pokombinuje ze scieżkami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
uporałem sie dzieki Talidali i jego linkowi.
Fate również dziekuję, bo faktycznie kolejność okazała się ważna, jednak ostatecznie skorzystam z generatora bo tworzy różnego rodzaju fonty, co wydaje się bardziej bazpieczne. Temat zamknięty, choć uważam by go nie kasować tak by pomógł i kolejnym zabłąkanym. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. Ten post edytował konfeusz 26.06.2013, 13:42:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:53 |