Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony][SF2][Symfony2] Sonata - zmiany w dashboard., Symfony 2.2
gaua69

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czesc, jestem nowy w Symfony. Zaznajomilem sie z dokumentacja i czescia cookbooka. Postanowilem w koncu cos napisac. Wystartowalem od backendu z Sonata Admin Bundle. Utworzylem modele, pozniej po nierownej walce z Sonata, skonfigurowalem ja, utworzylem klasy Adminow dla moich modeli i wszystko calkiem fajnie dziala(oprocz kiepskiej dokumentacji samej Sonaty biggrin.gif ). Akcje CRUDoskie wygenerowaly sie calkiem sprawnie.

Teraz moje wlasciwe pytanie, chcialbym przerobic domyslnego dashboarda, dodajac taki panel ze statystykami(ilosci userow, postow, co nowego do moderacji, jakies linki, moze wykres, itp). W dokumentacji Sonaty zalecaja uzywanie Block Bundle, niestety po przeczytaniu instrukcji tworzenia nowego blocka, nadal mam sporo watpliwosci(pewnie to braki w zrozumieniu symfony). Bylbym bardzo wdzieczny jakby ktos mi to lopatologicznie wytlumaczyl, jak stworzyc takiego blocka, jak dobrac sie do zawartosci modeli w tym blocku, jak to pozniej wyswietlic w szablonach. Mile widziane jakies solidne linki w tej tematyce, strasznie ciezko cos znalezc.

PS: Uzywam Doctrine ODM i mongodb, to troche komplikuje sprawe. Przepraszam za brak polskich liter wink.gif.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:22