![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiam się jak zrobić kopiowanie danych z jednej tabeli do drugiej... problem zaraz wam opisze.
Mam 2 tabele: 1. tabela_A 2. tabela_B tabela_A jest pusta i to do niej będę przenosił dane z tabela_B struktura tabela_A wygląda tak: id (z zaznaczonym AUTO_INCREMENT od 1) id_firma id_prudukt struktura tabela_B wygląda tak: id_A id_B id_C id_D Moje pytanie brzmi jak przenieść dane z takiej tabeli: tabela_B ================== | id_A | id_B | id_C | id_D ================== | 1 | a | b | c | 2 | d | e | f | 3 | g | h | i ================== tabela_A ================== | id | id_firma | id_produkt ================== | | 1 | a | | 1 | b | | 1 | c | | 2 | d | | 2 | e | | 2 | f | | 3 | g | | 3 | h | | 3 | i ================== w kolumnie id jest jak pisałem auto_increment, czy jest możliwośc aby wraz z dodawanymi danymi z tabela_B rosło id automatycznie? Czy ma ktoś pomysł jak to przenieść? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazanei wydaje się nie być tak trudne wystarczy zrobic petle zeby wykonywała sie 3 razy dla kazdego inserta.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuję faktycznie było to proste jak już to zrobiłem z waszą pomocą
![]() Może komuś się przyda na przyszłość:
pozdrawiam i dzięki za szybką i rzeczową pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:30 |