![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Napisałem taki kod: Kod <body> <a href="#" class="hide"><p>Myjnia</p></a> <div id="parking"> </div> <div id="myjnia"> </div> </body> Kod $(function() { $('.hide').click(function(){ $('#myjnia').animate({ "margin-top": "0" },300); $(this).removeClass("hide").addClass("show").text("Parking"); $('.show').click(function(){ $('#myjnia').animate({ "margin-top": "-60%" },300); $(this).removeClass("show").addClass("hide").text("Myjnia"); }); }); }); i wszystko jest pięknie do pierwszych dwóch kliknięć. Potem skrypt wykonuje się w całości przy jednokrotnym kliknięciu. Jak spowodować, że kliknięcie "hide" i "show" będzie wykonywane oddzielnie? Pozdrawiam. Ten post edytował Ulmo 25.06.2013, 00:06:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli dobrze cię zrozumiałem to powinno wystarczyć .stop() przed animate np:
Kod $('#myjnia').stop().animate({
"margin-top": "-60%" },300); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie stop to jedyne co mi do głowy przyszło i niestety nie pomogło :/.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pamiętaj, że robisz addclass i removeclass, nie dam głowy, ale wydaje mi się że powinieneś użyć funkcji .on() w jQuery jako, że klasy generujesz dynamicznie
|
|
|
![]()
|
|
Ok. Czyli czas się kolejnej rzeczy nauczyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Zobacze jak to wychodzi i dam znać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:19 |