![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie.
potrzebuje stworzyc formularz dynamiczny, w ktorym podajemy 3 zmienne numeryczne i ktore sa obliczane w odpowiedni sposob. stworzylem dzis na szybkosci takie cos:
tak, wiem- wyglada to dziwnie. otoz po wpisaniu 1, 1, 1 wyswietla mi sie 111 zamiast 3 (suma). spowodowane jest to najpewniej typem danych. zmienne sa wprowadzane jako "1", a nie jako 1... stad te mnozenie przez 1- mialem nadzieje,z e typ danych sie zmeni. Podobnie jak dwa razy document.write(); problem w tym, ze nie wiem jak to zmienic ![]() i mam jeszcze prosbe- w jaki sposob wyswietlamy wynik na tej samej stronie, bez przeladowania, w okreslonym divie? stawiam pierwsze kroki w javascript, niby troche czytam, ale milo jest gdy ktos pokaze kod i palcem pokaze co za co odpowiada ![]() Ten post edytował Gloin Eldring 24.06.2013, 12:03:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
1. parseInt
2. document.getElementById('id').innerHTML |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz wczoraj sobie poradzilem, tylko "naokoło"
![]()
co do drugiego- juz zabieram sie za czytanie, dzieki ![]() @edit: odswiezam: dobra, nie bede tworzyl nowego tematu, skoro jest ten ![]()
wszystko fajnie dziala, aleeee.... po kliknieciu przycisku (ktory wywoluje ta funkcje) zmienia sie zawartosc i przeladowuje strone od razu... czy to wina tego, ze przeladowuje caly formularz? Bo chce by wymienialo formularz na wynik... Ten post edytował Gloin Eldring 25.06.2013, 11:22:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: onsubmit + preventDefault.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:53 |