Witajcie!
Robię panel gracza na serwer SA:MP, ale problem mam tylko z rejestracją konta globalnego. Mianowicie:
kod:
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
$informacje = informacje($_POST['nick']);
if(strlen($informacje['NickOOC']) > 0
) die("Taki user już istnieje!"); @file_put_contents("ftp://FTPPPP....x/scriptfiles/Konta/Globalne".$_POST['ooc'].".ini","Haslo = ".$_POST['haslo']."\r\nNick = ".$_POST['ooc']."\r\nPostac1 = brak\r\nPostac2 = brak\r\nPostac3 = brak\r\nPostac4 = brak\r\nPostac5 = brak\r\nKonto = 1\r\nOnline = 0\r\ngUID = ".$_POST['guid']."\r\nAdmin = 0\r\nPremium = 0\r\nAdminJail = 0\r\nGameScore = 0\r\nPostacie = 0\r\nNoRUN = 0\r\nNoOOC = \r\nNoGUN = 0\r\nKlatwa = 0\r\nNick = ".$_POST['ooc']."\r\nNoVEH = 0\r\nNoHP = 0");
echo 'Zarejestrowałeś się!<br />Uwaga! Aby stworzyć konto IC wejdź do gry nickiem OOC(Login konta Panelu)!'; }
else
{
?>
<form method="post">
<table width="50%">
<tr><td>Nick OOC:</td><td><input type="text" name="ooc"></td></tr><br />
<tr><td>Hasło:</td><td><input type="password" name="haslo"></td></tr><br />
<tr><td>Twoje Global UID:</td><td><input type="info" name="guid"></td></tr><br />
</select></td></tr>
<tr><td>Zarejestruj konto Globalne</td><td><input type="submit" name="submit" value="Rejestruj!"></td></tr>
</table>
</form>
<?php
}
function informacje($ooc)
{
//$info = fopen("".$ooc.".ini", "r");
$info = @file_get_contents("ftp://FTPPPP....x/scriptfiles/Konta/Globalne".$ooc.".ini"); foreach($info as $tekst2)
{
$informacje[$tekst[0]] = $tekst[1];
}
return $informacje;
}
Chcę aby do tworzonego konta zapisywało się odpowiednie gUID : <tr><td>Twoje Global UID:</td><td><input type="info" name="guid"></td></tr><br />
</select></td></tr> - tą linijke nie wiem jak zrobić. Można podejrzeć w
ftp://FTPPPP....x/scriptfiles/Inne/Ustawienia.ini tam jest linijka Konta Globalne = 12 ( na przykład) i chcę aby dla nowego konta dawało np.: gUID 13, czyli o 1 większe od ilości kont w
ftp://FTPPPP....x/scriptfiles/Inne/Ustawienia.ini Konta Globalne =...
Proszę o szybką pomoc. Dopiero się uczę, prosiłbym o jasne wytłumaczenie, a najlepiej podanie gotowej linijki.
Ten post edytował Tefauen 23.06.2013, 22:16:28