![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewny problem, z kodowaniem znaków Polskich na stronie internetowej. Zrobiłem aktualizację z wersji IP.Board 2.3 do 3.4.5 i wszystko przebiegło pomyślnie. Po upgrade, pierwszym moim zadaniem jakie miałem wykonać, było zainstalowanie spolszczenie - wyskoczył błąd "error 500". Postanowiłem na forum w ACP zmienić kodowanie z iso-9.... na UTF-8 i po zmianie, spolszczenie wgrało się bez problemu, lecz to nie wszystko. Po wgraniu spolszczenia, na forum jest masakrycznie dużo krzaków (tak jak na poniższym obrazku). Czy wie ktoś może, co z tym fantem zrobić? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
domniemam, że strone tez masz kodowaną w iso i bazę miałeś w iso. Prawdopodobnie zmieniłes kodowanie bazy i wyciągasz informacje w utf. Ustaw kodowanie połączenia z bazą w iso, albo zmień kodowanie strony. A najlepiej przeparsuj bazę do nowego kodowania. Więcej bez kodu i dodatkowych danych nie moge pomóc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:17 |