![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem poczatkujacym dlubaczem w php i juz na samym starcie swej drogi same klody... ![]() Do rzeczy: Mam w bazie tabelke skladajaca sie kilku kolumn, skryptem wyswietlam tabele na stronie w ten sposob, ze nazwa kazdej z kolumn jest jednoczesnie linkiem. Jego klikniecie powinno wyslac zapytanie do bazy zwracajace posortowane dane wedlug wybranej kolumny. Kod <a href="<?php echo "newsviewer.php?action=list_records&sort_order=$sort_order&order_by=data"; ?>"> Data publikacji</a>
No wlasnie powinno, ale tak sie nie dzieje. Po kliknieciu linka w adresie przegladarki otrzymuje np. cos takiego: "http://localhost/newsviewer.php?action=list_records&order_by=id&sort_order=DESC" - wszystkie wymagane pasci do zapytania. List_records - to funkcja wyswietlajaca wynik zapytania. Zawartos strony jednka sie nie zmienia. Coz mam poczac? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Czuje, ze gdzies o czyms zapominam. Pozdrowka Serg |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak odpowiedac samemu sobie :oops:
"register_globals = Off" - tutaj byl pies pogrzebany. Pozdrowka Serg |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz od poczatku powinienes sie starac nie uzywac Register Globals zwlaszcza do przekazywania zapytan do bazy
![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotr P. 'g0blin' |
|
|
![]()
|
|
Moglbys rozwinac temat, tudziez skierowac mnie pod siakis omawiajacy sprawe link? Z gory dzieki.
Pozdrowka Serg |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 02:59 |