![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Problem mój jest następujący. Mam stronę o schemacie
<body> <blok> <costam> tutaj jest formularz odnoszący się do siebie czyli form action="Ja sam" </costam> </blok> </body>
Po wysłaniu formularza, niezależnie czy są błędy czy nie, w firebugu w schemacie DOM robi się pusta przestrzeń między body, a blok. Schemat wygląda następująco: zamiast: <body class="body"> <div id="blok"> </body> jest: <body class="body"> <div id="blok"> </body> Oczywiście zauważyłem to, bo po wysłaniu formularza robi się większa przestrzeń między górą ekranu, a początkiem strony (strona tak jakby się obniżała i w efekcie odległość jaka była na początku, po wysłaniu formularza jest dwa razy większa). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałoby się zerknąć na pełny kod, by zdiagnozować problem. Strzelając na ślepo: sprawdź czy ten sam problem występuje np. w Chrome. Jeśli używasz funkcji nl2br do pokazania tego fragmentu strony, to może ona generuje dodatkowe wiersze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odstępy między blokami w kodzie nie mają wpływu na ich ułożenie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 09:53 |