![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszytkich,
Mam problem z mniemam noConflikt, opisując sytuacje, przeniosłem strone na wordpress lecz po instalacji contactForm7 oraz FancyBox for WordPress, slider umieszczony na stronie przestał działać, czytałęm na różnych forach itp rozwiązania lecz niestety nie udało mi się go znaleźć do tej pory, pisze więc tutaj na forum gdzie zawsze znajduje odpowiedz na mój problem. kod noConflikt jaki używam
wcześniej na kodzie poniżej działało lecz po zainstalowaniu wyżej wymienionych wtyczek przestało
dodam jeszcze linka do tej przykladowej strony: http://skrobala.linuxpl.info/rm/ Bardzo proszę o pomoc oraz z góry dziękuje Ten post edytował Poczatkujacy_Web 20.06.2013, 23:15:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz czemu służy noConflict? Ano temu żeby znak $ (który służy jako alias także dla innych bibliotek) nie był przez nie interpretowany. Tak więc jaki ma sens ta linia?
Zastąpisz:
I będzie śmigać. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
niestety ale to nic nie zmienia, próbowałem i nic... ale dziękuje za sugestie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety ale to nic nie zmienia, próbowałem i nic... ale dziękuje za sugestie Jeśli noConflict nic nie zmienia to go całkiem wyrzuć, skoro w skrypcie i tak zastąpiłeś wszystkie $ na jQuery. Z jakich bibliotek jeszcze korzystasz? I jak wygląda kod? Bo podałeś dwa różne. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
tak wygląda kod, tam masz wszystkie biblioteki z jakich korzystam, a tutaj link do strony o ktora chodzi http://skrobala.linuxpl.info/rm/ |
|
|
![]()
|
|
Z tego co widzę to wszystko to są pluginy do jQuery, także nie powinno być żadnych konfliktów, więc linia:
nie jest potrzebna. Ale być może się mylę. Wywal ją z tego miejsca i umieść zaraz po: Sprawdź też wszystkie skrypty, bo jeśli używają aliasu dolara to przestaną działać. Zamień $ na jQuery. Ale najpierw sprawdź czy powyższy kod coś zmieni. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
niestety ale dalej nic. aż ręce opadają...
jak wylaczam zainstalowane wtyczki to slider dziala, wiec musi to jakos kolidowac z wtyczkami. wiec chyba konflikt jakis |
|
|
![]()
|
|
No cóż, to otwierasz wszystkie skrypty po kolei i wyszukujesz $, zamień na jQuery, zamień wszystko i wtedy zobacz czy coś to zmieni. Już konfliktów nie powinno być. Oczywiście skryptów, które nie są na jQuery oparte nie zamieniaj.
![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
to rowniez nie pomaga. Strasznie to irytujace
|
|
|
![]()
|
|
Według mnie to wina contactForm7, bo FancyBox to też na jQuery zrobione, więc nie powinno kolidować ze sobą. Sprawdź z jakiego aliasu korzysta ten pierwszy skrypt i z jakiej biblioteki.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
ale wlasnie nawet jak wylacze contactform7 i zostawie fancyboxa to tez nie dziala, dopiero jak wylacze obie to smiga
póki co idę spać bo już mnie od tego głowa boli - gdyby ktoś mógł jakoś pomoc to będę bardzo wdzieczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dołączasz 15 wersji jQuery to nic dziwnego że wkońcu ci się wykrzacza.... Zdecyduj się na jedną wersję i się jej trzymaj
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najnowszą
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Dołączasz 15 wersji jQuery to nic dziwnego że wkońcu ci się wykrzacza.... Zdecyduj się na jedną wersję i się jej trzymaj ja dolaczam takie biblioteki
czyli ta 1.7.2 mam zastapic nowsza i powinno byc ok? prosiłbym łopatologicznie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A poźniej w kodzie wkladasz jeszcze 1.8.3.... to ja widze co ty wkladasz a ty nie widzisz?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dodałem jQuery 1-10.1 zamiast tego 1.7x i dalej nic
|
|
|
![]()
|
|
dodałem jQuery 1-10.1 zamiast tego 1.7x i dalej nic Nie zajrzałem wcześniej do źródła strony. Owe pluginy które dograłeś również implementują jQuery, pozbądź się tego z ich kodu, bo biblioteka jQuery jest dołączana conajmniej 3 razy. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat bo biblioteka jQuery jest dołączana conajmniej 3 razy. No to już to pisałem, że dołącza liba 15 razy a ten zmienia raptem nagle jedno dołączenie i mowi ze nadal nie dziala.... no nie dziala, bo lib nadal jest 15 razy dołączany ![]() Zajrzyj w źródło strony jak tego nie widzisz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:41 |