![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2013 Skąd: Lubin, Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
od niedawna mam styczność z PHP i MySQL, a z braku dużej ilości czasu i motywacji, uczę się głównie na gotowych zapytaniach, itp., ulepszając je oraz rozbudowując. Oczywiście jeżeli szukam czegoś konkretnego to szukam tego na internecie, a potem z tym kombinuję. Podczas tworzenia strony już w dwóch przypadkach spotkałem się z pewnym problemem, przez który mój kod stał się długi i nieczytelny. Wyświetlam np. obrazki, ale chcę aby były tylko z danej daty i były zrobione tak, aby w późniejszej fazie mogło to być zmieniane poprzez panel na stronie. Oczywiście można do tego zrobić nową tabelkę w bazie danych i pobierać daty na podstawie rekordu o danym id, ale czy można to zrobić prościej? Pokażę co mam na myśli, na jednym przykładzie (w drugim już nie pamiętam o co mi dokładnie chodziło ![]() Przykład 1
Gdzie galeriazdjecie.php: Zrzut wyniku: ![]() (coby mi ktoś nie powiedział, że brzydka strona - to jest szkic, czekam na grafiki i pomysł na wygląd elementów) Zrzut bazy danych: ![]() Aby nie było wypowiedzi, żebym w ogóle się za to nie brał, itp. - zrobiłem kilka dynamicznych stron pod zapytaniem, które same po adresie wykrywają co mają załadować, ale nie mam żadnego pomysłu, jak zrobić to bez adresu ![]() Jeżeli nie podałem np. wartości zmiennych to przepraszam i proszę o napisanie czego zapomniałem ![]() Jeżeli już istniał taki temat, proszę o link, ponieważ nie wiem pod jakim hasłem tego szukać (temat to masło maślane ;X). Pozdrawiam, odie2 Ten post edytował odie2 20.06.2013, 18:50:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem co Ty tworzysz? Po co pobierasz najpierw datę, a dopiero później zdjęcia? Nie prościej wszystko naraz?
Poza tym masz literówkę, nie scr, tylko src - skrót od source, czyli źródło. Ten post edytował b4rt3kk 20.06.2013, 20:10:44 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2013 Skąd: Lubin, Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za nakierowanie. Muszę tylko trochę zmodyfikować, aby dobrze pokazywało przy większej ilości dat i przy zdjęciach bez dat.
Literówkę już poprawiam ![]() Opiekunów proszę o zamknięcie tematu. Ten post edytował odie2 20.06.2013, 20:28:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:37 |