![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym z tekstu wyodrębnić pierwszy akapit. obecnie mam takie intro, które wyświetla 100 pierwszych znaków:
Próbowałem robić to tak:
Owszem, wszystko dobrze dzieli, ale tekst pojawia się w innym miejscu i wszystko się zlewa ze sobą. W bazie danych treść jest zapisywana w taki sposób: Cytat <div>Po cożbym ja teraz spolszczone szanownej. Publiczności jako zaszczyty względne a im więcej potrzeb coraz więcej nad trzy pojęcia o cnocie i kary od kary. Więc ja istnieję dla tego o Dobru jest też nie czyni, ale świat są przyjemne, a tu będzie niespokojny. </div><div><br></div><div>Wzór lub oddzielnego zarodku do czego mądrość i cały świat są dolegliwości nam się popełniło. Takie ... Czyli akapit w div -> <br> w div -> następny akapit w div. Da się jakoś rozwiązać mój problem? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może użyj preg_match?
Wyrażenie regularne jest tu tylko przykładowe. Musisz napisać odpowiednie. Wynik będzie w tablicy $matches. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jakiś prostszy sposób? może przez walidację?
Pozdrawiam. ps: od razu mówię, że nie jetem zbyt biegły w php. po prostu ktoś mi powiedział, że walidacja może być ok. może to co kolega podał wyżej jest walidacją, ale wydaje mi się skomplikowane. Pozdr. Ten post edytował pawel0520 20.06.2013, 12:10:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
strpos na zamykającego diva przecież wystarczy.
Poza tym, dlaczego nie użyjesz strip_tags i z tego zrobisz zajawkę? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Przy tak skonstruowanej funkcji wszystko jest ok. Ucina za "a". Jednak działa to tylko przy jednym znaku. W ogóle nie wiem jak to mam ustawić żeby ucinało po akapicie. Próbowałem kombinować ze "/", ale bez efektów. Pozdrawiam. Poradziłem sobie już z tym problemem. Mam jednak trochę inny. Kiedy wyświetla mi się cała treść tekstu, chciałbym, aby pierwszy akapit był pogrubiony. Mogę zrobić to tak samo jak z poprzednim problemem, ale wyświetli mi się pierwszy akapit (pogrubiony) i resztę tekstu zawierającego również ten akapit. Mam taki kod php do wyświetlenia artykułu:
I artykuł wyświetla się w taki sposób, że każdy akapit jest w osobnym divie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:09 |