![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem czy dobry dział wybrałem ale sądzę że to co szukam jest wykonane w js. Chodzi o znacznik na obrazku. Np. w panelu admina wgrywam zdjęcie i na zdjęcie mogę dodać znacznik w np. formie lupy, do lupy przypisuję konkretny adres url, teraz po zapisaniu wyświetla się to na stronie i gdy kliknę w lupę na obrazku przekierowuje do podanego wcześniej adresu URL. Nie wiem jak coś takiego nazwać więc nie wiem jak to zrobić, czy ktoś wie o co chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrzebujesz w tym celu żadnych skryptów JS. Wystarczy wsadzić obrazek w diva (o position: relative), następnie do tego diva dorzucić a (o position absolute i dać obrazek tej lupy jako tło, wyświetlić jako element blokowy i nadać wysokość i szerokość).
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to wiem, ale mi chodzi o zdalne umieszczenie tej lupy, tak jak npisałem w panelu administratora bez ingerencji w kod źródłowy dla osoby nie znającej się na programowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O taki dragging Ci chodzi? Że sobie lupą koleś po obrazku jeździ? http://jqueryui.com/draggable/
-------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
O taki dragging Ci chodzi? Że sobie lupą koleś po obrazku jeździ? http://jqueryui.com/draggable/ O dokładnie o to chodziło, po prostu nie widziałem jak się to nazywa, dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:35 |