![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jaki sposób mogę zwalidować "checkbox'a" żeby również był walidowany w "locie" tak jak pozostała część formularza? jQuery: $("#form1").validate({ debug: true, submitHandler: function(form) { form.submit(); //alert("Mail gotowy do wysłania!"); }, errorElement: "div", errorContainer: $("#warning, #summary"), errorPlacement: function(error, element) { error.appendTo( element.parent("td").next("td") ); }, success: function(label) { label.addClass("validr").text("Dane wprowadzone poprawnie!") }, messages: { name: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\', minlength: \'Podano mniej niż 3 znaki\' }, mail: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\', email: \'Podano nie prawidłowy adres e-mail\' }, subject: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\', minlength: \'Podano mniej niż 10 znaków\' }, msg: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\', minlength: \'Podano mniej niż 20 znaków\' }, check: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\' //Tu jest problem } } }); '; HTML: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa
![]() Jak wstawię powyższy skrypt to walidacja przestaje w ogóle działać. Zapomniałem dodać, że waliduję za pomocą skryptu klik Nie jestem specjalistą z jQuery, ale myślę, że powinno być coś w tym stylu jak napisałem wyżej: check: { required: \'To pole jest obowiązkowe!\' //Tu jest problem } Tyle, że mam chyba złą składnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam wszystkich pluginów do jQuery. Ale wystarczyło doczytać dokumentację:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Podziękował
![]() Można zamknąć Ten post edytował martinii007 19.06.2013, 11:21:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:00 |