![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Zacznijmy od tego, że się uczę ![]() Teraz, staram się stworzyć formularz rejestracyjny do strony i cały czas mi podświetla mi błąd w 25 linijce... Nie wiem o co chodzi, więc czy możecie zerknąć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja pustePole nie ma ciała. Poza tym jest deklarowana dwa razy, a PHP nie obsługuje przeładowania nazwy funkcji.
Ten post edytował kipero 15.06.2013, 12:43:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wywołaniu funkcji nie ma potrzeby używania function.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaaa... faktycznie nie używamy słowa function przy wywołaniu..
![]() ![]() koledzy, a jeszcze w linijce 24 Kod $pole['name'] nie chce mi się to wyświetlić... wiecie może dlaczego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest warunek "jeżeli $pole jest puste" a pod tym warunkiem chcesz wyświetlić element $pole... Gdyby $pole nie ba pusta to by nic nie wywyswietliło.
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale ja chciałem się odwołać do nazwy pola input... to co, nie mogę do niego?
chodzi mi o to, aby po wykryciu ze pole znie zostało uzupełnione to pobrało Kod <input name="logowanie" ... /> i wyskoczył komunikat pole logowanie nie zostało uzupełnione. potrzebna POMOC!!!!!! Ten post edytował tdr 15.06.2013, 15:02:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinujesz naokoło. Proponuję zmienić logikę Twojej strony tak, żeby zrezygnować z tej niintuicyjnej funkcji. Zamiast tego użyj pętli, która przejdzie wszystkie wartości i wypluje błąd jeśli któraś wartość będzie pusta.
A odpowiadając bezpośrednio na Twoje pytanie, $user_username nigdy nie będzie empty, bo jest tablicą o takiej strukturze:
Czyli nawet gdy wartość z inputa będzie pusta, to tablica nie jest empty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:35 |