![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem w którym dziale (Ajax czy PHP) zamieścić ten topic , ponieważ sam nie wiem gdzie leży przyczyna problemu Odbieram za pomocą $.ajax dane z PHP (gotowy HTML wygenerowany w widoku PHP) na localhost : czas wykonywania skryptu na poziomie 200ms i wszystko działa jak należy . Na hostingu : Nie wszystkie elementy pobierane za pomocą $.ajax są zwracane , w większości po 5 sekundach otrzymuje błąd o braku odebranych danych od PHP (Błędu w PHP na pewno nie ma) . timeout po obu stronach ($.ajax i PHP) ustawiany na standardowo 30s (zwiększenie limitu nie pomaga) Gdzie szukać przyczyny ? jeśli chodzi o wielkość danych przesyłanych z PHP do ajax są wielkości od 43kb do 300kb -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz w jakimś przeglądarkowym debuggerze (np. firebug) dokładnie co się dzieje i co zwraca ajaxowe żądanie (lub jaki błąd wywala przeglądarka). Sprawdź czy to nie wina wartości timeout w nagłówku HTTP Keep-Alive, który wysyła hosting. Sprawdź w skrypcie PHP (na który leci ajax) czy żądanie do niego dochodzi, jeśli tak to znajdź "wąskie gardło" i je napraw :-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na localhost mam
Connection:Keep-Alive keep-alive:timeout=5, max=100 na hostingu : Connection:keep-alive jquery daję błąd : Uncaught SyntaxError: Unexpected end of input hmm ,znalazłem przyczynę lecz dalej mi komplikuje to projekt :/ w nagłówkach przesyłam base64 dane do profilera (plugin do chrome php profiler) . Po wyłączeniu tych nagłówków działa jak należy , Ale brakuje mi tego do debugowania kodu. Czy jest ograniczenie na wielkość przesyłanych nagłówków HTTP ? Ten post edytował gothye 14.06.2013, 15:20:52 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:38 |