![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę zaktualizować rekord w bazie danych, mój kod html (formularz) i php wygląda następująco:
W pliku "head.inc.php" znajdują się dane do połączenia z bazą i połączenie działa bo na początku pobieram dane i one się wyświetlają ale nic nie chce zapisać, nie wyskakuja też błędy. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie wyskakują błedy bo nie dość ze ich nie wyświetlasz to jeszcze je tłumisz.....
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); I nagle bledy zaczna wyskakiwać. ps: od kiedy w UPDATE potrzebne jest ORDER BY lub FROM? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może oprócz nazwy tabeli podaj jeszcze login i hasło do bazdy danych...
Masz ustawione hasło na 'password', czy to tylko przykład? Może nie można nawiązać połączenia z bazą bo nie zgadzają się dane logowania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal brak błędów, pracuję lokalnie na XAMPPie, z bazą łączy bo dane pobiera a nie zapisuje, co robię źle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadal brak błędów, pracuję lokalnie na XAMPPie, z bazą łączy bo dane pobiera a nie zapisuje, co robię źle? A coś się wyświetla? Wywal znak @ z 56 linijki kodu.
Sprawdź co siedzi w $_POST, bo być może dane pobiera ale nie zapisuje bo nie ma co zapisać. |
|
|
![]()
|
|
Znaku @ nie mam w kodzie, forum ten znak sobie dokleiło. Wszystko zachowuje się tak jakby dane zapisywało, bo błędów nie wyrzuca ale jednak nic nie zapisuje. W formularzu wprowadzalem rozne dane, teraz staram sie chociaz zeby mi imie zmienilo.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:07 |