![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem jest następujący:
otóż uruchamiam stronę startową index.php (wszystko jest ok) daje wstecz i... mam 2 strony (jedna pod drugą -> identyczne) nie mam pojęcia o co chodzi, firefox i ie nie robią czegoś takiego (tzn. nie ładują podwójnie strony do jednego okienka) opera 7.23, php 5.0.20 thx |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wzruszyla mnie Twoja odpowiesc
![]() Tylko co to ma wspolnego z php? Ten post edytował sf 13.10.2004, 18:07:00 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo interesujace pytanie, lecz moja magiczna kule nie widzi zaleznosci miedzy wyswietlanego kodu html a kodem php.
Wiec najpierw proponuje poszukac i poczytac co to jest php. Wiem ze to moze podstawy i nie sa ci potrzebne ale moze rozwiarza twoj problem. Pozdrawiam Tomi Bi. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napewno nie jest to wina przeglądarki
ten problem jest podobny do tego który wcześniej zakłócił pracę pewnej aplikacji: 1. dodałem produkt do koszyka (np. długopis) -> 1szt. 2. dałem wstecz i dodałem ponownie i co ? powinno być 2 ($++) a było 3 (dałem odświerz i było 5 -> zamiast zwiększyć o jeden zwiększało o 2... niestety nie udało mi się rozwiązać tego problemu, dlatego zrezygnowałem z postinkrementacji), teraz to się to powtarza dlatego mniemam że to ma związek z php (usunąłem cachowanie i dalej nic), Macie jakiś pomysł ? update: zależność jest taka że to php generuje kod html niestety o raz za dużo ![]() Ten post edytował SET 13.10.2004, 19:40:16 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz to mowisz do rzeczy, a nie farmazony.
Koszyk zazwyczaj jest oparty o sesje. Wiec wychodzi ze jesli dodales 1 pozniej dodales 2 a pozniej ponowiles poprzez 'refresh' kolejne 2 produkty. w sumie 5. Ja bledu nie widze. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
to jest specjalny kod sesji:
błąd jest bo wcześniej jak używałem tylko session_start() to działało poprawnie tzn. dodało raz (1szt.), później jak chciałem dodać ten sam produkt (wykrywało że istnieje już w koszyku) i dodawało 1szt (czyli 2szt) po odświerzeniu było 3szt Ten post edytował SET 13.10.2004, 19:39:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież to jest proste jak budowa cepa bojowego
zamiast nadpisać to co jest w sesji dodajesz jeden produkt spośród tych które są zapisane w sesji i drugi wybierając go do dodania. dlatego dodaje Ci dwa produkty zamiast jednego Przynajmniej moja skromna osoba tak to widzi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie o to chodzi, wytłumacze to jeszcze raz:
1. dodałem przedmiot x1 (1szt.) 2. znowu dodałem przedmiot x1 i zamiast 2szt. były 3szt. 3. dałem odświerz i było 5szt. (i tak co dwa w górę) ps. nie dodawałem drugiego (nowego) produktu. moim zdaniem są 2 sesje ($_SESSION['koszyk']) i funkcja do każdej dodaje 1 szt (przy odczytaniu są 2 szt) ale to chyba odpada bo na wstępie powinny być 2 szt a nie 1 szt a co do strony ma Ktoś jakieś logiczne wytłumaczenie ? thx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do każdego linku
i każda strona będzie ładowana od nowa ... niebezeie problemów z chachowaniem na żadnej przeglądarce -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
ta instrukcja wykonywana była podwójnie (nie wiem dlaczego -> tylko na operze), rozwiązałem to tak: teraz działa poprawnie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:20 |