![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujacy problem.
Chce logować się do bazy Mysqlowej przez 2 pola formularza login i hasło. Jeśli login jest poprawny to na stronie do której przesylalem dane u mnie 'glowna.php' wyswietla mi sie menu uzytkownika. Natomiast jesli cos jest nie tak to sygnalizuje blad. Problem jednak zaczyna sie gdy chce przejsc do nastepnej strony wybranej z menu uzytkownika na glownej stronie a następnie wrócić. Przy metodzie Get niema problemu ale przy metodzie post po powrocie do strony glownej zamiast niej otrzymuje komunikat: "Nie można wyświetlić strony Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki." Czy można to jakoś obejść?? Musze używać metody post bo przekazuje z formularza hasło. ![]() Prosze o sugestie!!! |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No a jak po zalogowaniu pojawi się na chwile(np. 2 sekundy) strona na której skrypt zapisze że użytkownik jest zalgowany w sesji i potem na każdej stronie będzie po prostu krótka wzmiana na samym począteczku strony czy użytkownik jest zalogowany, jak nie będzie to będzie komunikat, a jak tak to pokaże to co ma.
Zresztą nawet nie trzeba robić tej strony drugiej, to można zrobić na tej samej metodą post i get robisz adres w polu post "stronalogowania.php?action=zaloguj" I robisz:
A potem na każdej stronie sprawdzasz czy dana sesji np. $_SESSION[User] istnieje poprzez ! i dajesz if, jak nie to pokazuje komunikat ze nie zalogowano. Mam nadzieje, że skumałeś Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś kod byś pokazał ? Bo satelity to ja nie mam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zrobiłem to w ten sposób. na samym początku strony:
Potem dalsza część strony, a na samym końcu:
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:04 |