![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kuba.kuba- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pewnie problem, chce zrobić aktywny przycisk z animacją niestety nie wiem jak do tego podejść, próbowałem z CSS użyć hover, ale wtedy nie wiem jak zrobić żeby wyświetlił się inny tekst
W czym rzecz. ![]() Chce żeby po najechaniu na przycisk z TEKST1, całe pole przepłynęło w prawą stronę, a na jego miejscu pojawił się aktywny TEKST 2 z którego będzie można przejść do podstrony |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewnie problem, chce zrobić aktywny przycisk z animacją niestety nie wiem jak do tego podejść, próbowałem z CSS użyć hover, ale wtedy nie wiem jak zrobić żeby wyświetlił się inny tekst W czym rzecz. ![]() Chce żeby po najechaniu na przycisk z TEKST1, całe pole przepłynęło w prawą stronę, a na jego miejscu pojawił się aktywny TEKST 2 z którego będzie można przejść do podstrony Można to pisać w czystym JS, ale chyba dużo wygodniej będzie poszukać jakiegoś rozwiązania w oparciu o JQuery @EDIT: http://jqueryui.com/animate/ Tutaj jest coś na kształt. Zmień zdarzenie na odpowiadające. Ten post edytował PHP_Addicted 12.06.2013, 17:56:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wrzuć w hrefa spana z nowym tekstem. Daj mu display na none.
W :hover, to już wedle uznania - text-indent: dla hrefa na coś ujemnego i spana pozycjonujesz relatywnie do hrefa. To pierwsze, co mi przychodzi do głowy. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli uznajesz nowsze przeglądarki a gwiżdżesz na <ie9 (i to jest słuszne) to możesz to ograć samym css, mam dobry dzień masz przykład: http://jsfiddle.net/wRRQF/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą CSS można wykonać bardzo ciekawe efekty, na przykłąd tego typu: animowany przycisk za pomocą CSS
-------------------- |
|
|
-kuba.kuba- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jesteś złotym człowiekiem! Dzięki wielkie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą CSS można wykonać bardzo ciekawe efekty, na przykłąd tego typu: animowany przycisk za pomocą CSS sorki za podpinkę, mógłbyś podrzucić namiar na tą templatkę do wp? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 20:35 |