![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialem stworzyc wlasne forum. Podchodze do tego po raz pierwszy, a ze chcialbym od razu widziec projekt calosciowo, zaprojektowac strukture, itd, to chcialbym cos o tym najpierw poczytac.
Probowalem znalesc cos na forum, ale pewnie wpisywalem nietrafione slowa kluczowe;) Znacie jakies dobre artykuly o tworzeniu forum? Z gory dzieki za kazdy hint:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
artykuly?? jedyne co widze na necie to juz gotowe fora (moze sie nieuwaznie rozgladam
![]() a szczeze mowiac nie oplaca sie tworzyc bardzo zaawansowanych projektow z tej dziedziny bo mamy phpBB a jesli chcesz stworzyc jednak jakies swoje proste forum to kwestia tylko sql i logiki (pierwsze co sie cisnie to users, topics, post itd.) -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko mi chodzilo o to, ze np. to musi miec jakas ustalona z gory strukture (jakis protokol), skoro posty sa sciagane przez takie progsy jak outlook express...
Poza tym zawsze lapiej poczytac do czego ktos doszedl i dopiero usiasc do kartki, a nie samemu zmieniac projekt w trakcie pracy nad kodem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posty sciagane przez outlook express
![]() ![]() ![]() ps. dobre forum, nie phpbb : http://fud.prohost.org/ ma zasadnicza dobra opcje "zgłoś wiadomość moderatorowi" ... -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Komuś się pierwiastkuje "forum", "mail" i "news".
Swoją drogą.. Jakby moj MS Outlook czytał wiadomości z forum.php w drzewku itp. heh. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok dzieki. Jak zobaczylem mozliwosci phpbb, to rzeczywiscie doszedlem do wniosku, ze nie ma sensu wywarzac otwartych drzwi:)
A swoja droga, to nigdy nie korzystalem z tego, ale outlook express podobno MA cos takiego, jak sciaganie nowych postow. ps. A jak chce wstawic to phpbb jako czesc swojej stronki, to wypadaja warningi o tym, ze "headers allredy sent" (co jest zupelnie zrozumiale, bo ja to forum includuje w komorke tabeli). 1. Czy da sie temu jakos zapobiec? 2. Jesli nie, to co oprocz cookiesow wysyla phpbb? Czy moge z czegos zrezygnowac, zeby udalo mi sie wstawic to forum jako czesc stronki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat A swoja droga, to nigdy nie korzystalem z tego, ale outlook express podobno MA cos takiego, jak sciaganie nowych postow. A chomiki podobno zbierają znaczki pocztowe i kapsle po ciemnym piwie.
Outlook Expres jest klientem poczty elektronicznej i czytnikiem grup dyskusyjnych (news://) - jeśli myślisz, że post na grupie dyskusyjnej a post na forum to to samo, to spieszę Cię wyprowadzić z tego błędu. To są dwie różne sprawy, pracują na różnych zasadach i protokołach. Jesli chcesz się pozbyć "Headers already..." to może użyj <frameset> albo <iframe> ? ale to już nie tem dział forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
moj blad. dzieki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ok dzieki. Jak zobaczylem mozliwosci phpbb, to rzeczywiscie doszedlem do wniosku, ze nie ma sensu wywarzac otwartych drzwi:)
a ja uwazam ze ma to sens, oczywiscie jezeli ma sie czas i chce sie czegos nauczyc. ja lubie pomeczyć się z napisaniem własnego skryptu ![]() wracając do forum, to moje 'dzieło' znajduje się tu. oczywiscie ma ono sporo brakow jednak jestem z niego zadawolony. co jakis czas staram sie go udoskonalac. jezeli by ktos potrzebowal jakis rad co do pisania forum to niech pyta smiało, to pomoge. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Krosno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
macieq: fajne to forum
![]() -------------------- just Xinn.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 00:54 |