![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam bardzo serdecznie! Chciał bym osiagnąć efekt jak na stronie www.fullscreen.net z tlem oraz kropkami które przyciemniaja to tło.
Mój aktualny kod wyglada tak:
Bardzo prośił bym was o pomoc . Pozdrawiam Ten post edytował RosheD 10.06.2013, 17:22:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba trochę mało jeszcze napisałeś o tym.
Aktualnie przy tym co masz to jaki zyskujesz efekt? Myślę, że po nadpisaniu tak jak zrobiłeś to tutaj, w tle wyląduje Ci tak na prawdę tylko BACKGROUND-IMAGE:url(images/tlo.jpeg); Zaproponowałbym rozdzielenie tego na tła dla dwóch 'znaczników' które tworzą cały ekran. Czyli przykładowo:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki coś twój kod pomógł aktualnie otrzymuje taki efekt
http://mydream.p.ht/?page_id=4 Jednakże jak przejść z takiego koloru do koloru zółtego(piaskowy)? Aktualny kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tak dobrze zrozumiałeś jednakże wtedy przejście bedzie masakrycznie brzydkie. I tu jest problem jak to zrobićaby przejście było piekne?
Myśle ze pod koniec tła center dam jakiś podkreślnik(nie wiem jak to nazwać) aby przejśce było w miare okej. Co o tym myślisz? |
|
|
![]()
|
|
To wszystko jest już kwestią gustu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jest wiele rozwiązań, najłatwiej to dobrać grafikę w taki sposób (przerobić) aby dolna część grafiki była kolorem tła. W ten sposób zatraca się linia między obrazkiem a kolorem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pokombinuj |
|
|
![]()
|
|
Dobra praktycznie to już mam, lecz mam inne pytane gdzie będzie możliwość zmiany miejsca logo? Bo zamienilem logo lecz nie wiem jak je dobrze umiejscowić.
Dodam że strona oparta o Wordpress. W header.php jest pusto nie ma zadnego nawiązania do tego a w css też nic nie widze. Jakieś pomysły? Ten post edytował RosheD 10.06.2013, 19:58:57 |
|
|
![]()
|
|
Do tego typu problemów polecam wtyczkę do firefox, czyli nasz kochany firebug <3
Powie Ci, gdzie i co się znajduje. Możesz też na bierząco dokonywać zmian i widzieć tego efekt (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Niestety, ale Firebug w porównaniu do devtoolsów Chrome'a/Chromium się nie umywa...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 08:14 |