![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Piszę a raczej dostosowuję do swoich potrzeb skrypt galerii znaleziony gdzieś w necie i mam pewien problem. Galeria składa się z 3 plików. index.php
miniaturka.php
oraz duzy.php z którym mam problem
Poptrzebuję znaleźć indeks aktualnie wyświetlanego obrazka aby móc pod nim zrobić odnośniki do poprzedniego oraz następnego. Niestety zmienna $key jest pusta choć tablica już nie. Poza tym czemu nie mogę wyświetlić całej tablicy choćby dla sprawdzenia funkcją? Ten post edytował wachcio 10.06.2013, 16:44:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz wyświetlić $_SESSION['album'] bo jest Ona pusta spróbuj print_r($_SESSION['album[0]']). a nie lepiej by było gdyby skrypt Tworzył $_SESSION['album'][0](IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował xbigos 10.06.2013, 21:42:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziś ponownie usiadłem do pisania kodu i o dziwo bez zmiany czegokolwiek kod zaczął działać poprawnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prawdopodobnie przez ponowne uruchomienie przeglądarki i nową sesję. Czas rozbudowywać kod o dalsze funkcje oraz wygląd galerii
EDIT: No i pojawił się problem. Zrobiłem podstawowy skrypt który działał jak należy więc zadowolony przekopiowałem go drugiego katalogu na tym samym serwerze gdzie również mam zdjęcia. A tutaj nagle wyskakuje "Warning: array_search() [function.array-search]: Wrong datatype for second argument in /wachcio/galeria_cf/6D/duzy.php on line 7". Wracam do starego katalogu a tam również ten sam problem. W czym tkwi problem? Skrypt teraz wygląda tak:
Ten post edytował wachcio 11.06.2013, 17:22:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:38 |