![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mimo, że w polu name znajduje się wyszukiwana przeze mnie fraza, mysql nie zwraca żadnego rekordu co tu może być źle? ewentualnie jak wy byście to zrobili? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jestes pewien, że masz frazę, która zawiera się między znakami %%?
W FULL TEXT SEARCH nie używa się %... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestes pewien, że masz frazę, która zawiera się między znakami %%? W FULL TEXT SEARCH nie używa się %... jak usunę % to nadal nie zwraca mi rekordu... -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaz kod po poprawkach. Tym razem pokaż go w całości z php, bo czort wie czy poprawnie składasz to zapytanie, a potem pokaż mi wynik
echo $sql; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to jest wynikowe zapytanie fraza "portal" znajduje się w tym przypadku w polu keywords, natomiast inna fraza, którą wpisywałem znajdowała się w polu name, ogólnie to wszystkie możliwości sprawdziłem -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Przecież nadal masz %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nom, ale jak pisałem wyżej, po usnięciu nadal nie pomaga
![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Jak mowie, że masz usunac, i pokazac kod wynikowy po usunięciu, to naprawdę tu nie ma żadnego haczyka z mojej strony :/ A index FULL TEXT na te pole w ogóle założyłeś? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oczywiście że tak
EDIT. dodanie IN BOOLEAN MODE w AGAINST rozwiązało problem szukana fraza stanowiła więcej niż 50% objętości całego pola ![]() Ten post edytował jarmiar 10.06.2013, 15:35:29 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:28 |