![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Chciałbym mieć 2 sklepy na jednej bazie danych (właściwie jeden sklep a drugi tylko zapisaną bazę w mysql - kopię na przyszłość). Czy nie będzie problemów z działaniem? Jeden sklep to: Prestashop Drugi sklep to: Opencart Właściwie to Obecnie mam sklep Prestashop który chciałbym zmienić na Opencarta. Problem w tym, że nie mam dostępu do PhpMyAdminia, więc chce zrobić tak żeby wrzucić OpenCarta przez FTP i na tej samej bazie co działa presta zrobić Opencarta. Prefiks oc_ powinien odróżnić tabele w bazie... Tylko czy to nie zakłóci działania sklepów? Gdybym miał łatwy dostęp do PhpMyAdmina to zrobił bym kopię bazy danych i wyczyścił całą bazę, zainstalował opencarta i baza była by tylko pod jeden sklep. Niestety nie ma tak łatwo w tym przypadku... Chce zainstalować opencarta i jak się nie spodoba to powrócić do presty. Tabele w bazie już wtedy będą wystarczy FTP. Kolejna sprawwa... czy instalując opencarta nie wyczyści mi bazy danych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- nie zakłóci, ale na wszelki wypadek użyj różnych prefiksów
- jak nie masz PMA to użyj np http://www.adminer.org/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo wgraj swojego phpmyadmina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo napisz skrypt, który usunie wszystkie tabele z bazy i go odpal na serwerze.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:11 |