![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam string:
a chciałbym otrzymać po przepuszczeniu przez jakieś wyrażenie (jedno lub kilka)
![]() Niby proste ale zabieram się do tego juz po raz któryś z kolei i nic ![]() Aha - otóż w miejscu "face="Times New Roman"" może byś jakikolwiek ciąg znaków (jakiś inny parametr), więc wyrażenia powinno być uniwersalne... Ja poległem ale może ktoś da radę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ten temat bylo wiele watkow z odpowiedziami
![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No były ale jedna odpowiedź nie zaszkodzi
![]()
proszę.... teraz w <FONT> możesz mieć dowolny parametr a on i tak go wywali ![]() na forum Oceny jest topic, gdzie jeden z forumowiczów napisał artykuł o preg'ach ![]() ![]() Ten post edytował Tiraeth 13.10.2004, 06:43:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale sobie utrudniacie życie...
czy coś takiego, bo dawno bawiłem się tą funkcją zawsze możecie zajrzeć do manuala... -------------------- while(!$wakacje){ czekaj();
} if($wakacje){ yuppie(); } exit; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rze-X-nik @ 2004-10-13 09:25:37) ale sobie utrudniacie życie...
Widzisz twoje rozwiązanie byłoby idealne, gdyby nie to że ja chcę wyrzucić np. <font> i <span> a resztę znaczników pozostawiś w stanie nienaruszonym ![]() Tiraeth - wielkie dzięki (po niewielkich poprawkach </font> => <\/font>) działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kociou1 @ 2004-10-13 11:57:03) Widzisz twoje rozwiązanie byłoby idealne, gdyby nie to że ja chcę wyrzucić np. <font> i <span> a resztę znaczników pozostawiś w stanie nienaruszonym ![]() strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ma drugi nieobowiazkowy argument, sprawdz w manualu za co jest odpowiedzialny ![]() Ten post edytował kicaj_ 13.10.2004, 13:52:16 -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Manual o drugim nieobowiązkowym argumencie) string allowable_tags chyba średni pomysł.. wypisać wszystkie dopuszczalne znaczniki przy tylko jednym nieakceptowanym...
Ten post edytował czachor 13.10.2004, 14:57:23 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Cytat(kicaj_ @ 2004-10-13 14:49:54) strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ma drugi nieobowiazkowy argument, sprawdz w manualu za co jest odpowiedzialny ![]() Jasne - i w drugim parametrze wypisze wszystkie tagi za wyjątkiem tego którego akurat chcę się pozbyc ![]() Myślę swoje ![]() A tak na marginesie - jeszczegdyby ktoś wspomógł i powiedział jak pozbyć się wszelkich parametrów z tagu ale tak żeby on sam został... np.: mam:
a chciałbym uzyskać:
I poprosze o łopatologiczne wyjaśnienie działania poszczególnych składowych wyrażenia regularnego które da taki efekt |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:51 |