![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawa pewnie jest prosta ale ja niestety poleglem i niewiem zabardzo jak sie do tego zabrac , wiec może ktos podpowie....
powiedzmy ze mam formularz z 5 zmiennymi : strona1.html czyli gdy jest coockie z tymi zmiennymi to wstawia je w pola a jak nie to jest na przyklad value="brak wpisu" . teraz trzeba wpisac imie na ostatnim polu i wysłać zmienne do strona2.php ktora wyswietli tablice zmiennych $_get ale juz tylko 5 zmiennych usuwając pierwszą. i tu jest problem .. mozna by uzyc wyswietlenia w pętli zawartości tablicy jedna pod druga. tylko jak... ? i po wyswietleniu ustawic coockie z nimi ... musi być get bo ma być mozliwość zapisania tych zmiennych w linku by mozna bylo je rownierz przeslac do strona2.php przez link. i po usunięciu pierwszej zmiennej , druga musi stać sie pierwsza i wyswietlona jako pierwsza w wartosci z coockie dla formularza na strona1.html gdzie jest 6 pol i ostatnie jest zawsze puste gdzie dodaje sie zmienna do tablicy. heeelp ..... ![]() strona2.php
cos w tej wersji tylko czy na 000webhost i PHP Version 5.2.17 input dziala jak to sprawdzic ? i jak pominąc pierwsza zmienna czyli wcisnac gdzies if zmienna empty to pomija w wyswietlaniu i jakos w formularzu cos jak hidden value 0 która bedzie wysyłana a wyswietlana ta z coockie albo jak....? ogolnie skrypt nic nie wyswietla ... moze ktos cos wie wiecej o usawieniach standardowych 000webhost i php tam .. moze gdzies tam tkwi przyczyna .. przesyła za to pojedyńcza zmienna i forma echo $_GET["zmienna"]; wiec php dziala . zmienne przesyla w linku w formie /dwa.php?zmienna%5B%5D=wartosc zmiennej&zmienna... wyswietla błąd Invalid argument supplied for foreach() in /home/dwa.php on line 12 ostateczna wersja jest taka: <br /> i
wiec ta wersja wyswietla zmienne tylko jak pominąć pierwsza z nich czyli [0] gdy dodamy 6 zmienna tak zeby nadal bylo te 5 przykladowe... i jak ktos wie to jaka jest kolejnosc wyswietlania w takiej petli.. Ten post edytował sharp156 11.06.2013, 00:21:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tylko jak pominąć pierwsza z nich czyli [0] gdy dodamy 6 zmienna tak zeby nadal bylo te 5 przykladowe... Zmień nazwę pierwszego inputa z zmienna[] na inną(?) -------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie tez w tą strone poszedlem ... to moze wiesz jak wstawic zmienne z coockie . juz nie tablice... a jesli nie ma coockie to wartości z get czy value=.
czyli cos w stylu sprawdzenia czy jes coockie jak nie to dopiero wyswietla wczesniej zdefiniowane wartosci... cos jak: Ps. jak teraz klikne pomógł to temat będzie zamknięty? tak na zachęte chciałem kliknąc ale wole sie upewnic.. Ten post edytował sharp156 13.06.2013, 21:31:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie będzie, możesz dziękować każdemu za odpowiedź, nawet wielokrotnie tej samej osobie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to na zachete i tobie wcisne .. a wiesz cos na temat pierwszej część pytania ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 19 Dołączył: 31.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie tez w tą strone poszedlem ... to moze wiesz jak wstawic zmienne z coockie . juz nie tablice... a jesli nie ma coockie to wartości z get czy value=. czyli cos w stylu sprawdzenia czy jes coockie jak nie to dopiero wyswietla wczesniej zdefiniowane wartosci... cos jak: Ps. jak teraz klikne pomógł to temat będzie zamknięty? tak na zachęte chciałem kliknąc ale wole sie upewnic..
-------------------- Szukam pracy za granicą jako FrontendDeveloper - AKTUALNE
forum.php.pl/PoszukujePraca_Frontend_Developer_t218107.html |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki..
![]() ![]() cos jest nie tak. .. Parse error: syntax error, unexpected '[' in .... wiec dodałem {} , bo zdaje sie kolega zapomniał lub tez nie.... moglbys zerknac okiem jeszcze raz ..? i po dodaniu "{}" tak samo wiec zamienilem "[]" na "()" wiec pojawil sie Parse error: syntax error, unexpected ',' in....
$tablica = array_shift ($tablica); wiec pytanie brzmi : jak wcisnac w te petle :
funkcje array shift ktor aw-g teori powinna usunac pierwsza wartosc z tablicy przesuwajac klucze o jeden do gory... czyli zmienna [1] bedzie zmienna[0]? i potem jak przypisac pozostale wartosci do zmiennych? wystarczylo odespac i tak wcisnac oczywiscie....
wyciołem potrzebe przypisania do zmiennych... ale czy ktos ... ale czy ktos moze rzucic okiem na te zmienne z coockie lub przypisana value? jezeli niema... to wie ktos jak wstawic wartosci z tablicy do pol input w formularzu a jak brak ciastka z tymi zmiennymi to przypisana wartosc....? interesuje mnie takie pole input : czyli miało by byc tak : jezeli jest wartosc z coockie lub jest z get np z linku , to wstawia ta wartosc z tablicy imion a jak nie to wartosc wpisana poczatkowa..... ktos moze ocenic te wersje ...? poprawic jak trzeba...? rozwiazałem to tak i zdaje sie byc to dobrym kierunkiem ..: potem wyswietlam na dwa.php
teraz jak zrobic aby zmodyfikowana tablica zostala zapisana do globalnej bo z niej korzystam na on aby sie tak odwolac do zmiennej... ? bo po wstawieniu po nizej tych samych pol wyswietla bez obciecia pierwszej pozycji chociaz war dump pokazuje prawidlowa tablice.... Ten post edytował sharp156 30.06.2013, 16:55:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:02 |