![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam na informatyke mam do zrobienia tabelkę z php, która będzie miała 10000 wierszy i 2 kolumny w jednej będzie cyfra od 1 do 10000 a w drugiej napis 'Ala ma kota'.
CODE <html> <head> </head> <body> <table border=1> <? for ($i=1;$i<=10001;$i++) { ?> <tr> <td>".$i"</td> <td>Ala ma kota</td> </tr> <? } ?> </table> </body> </html> Zrobiłem coś takiego ale wyświetla mi się tylko jeden wiersz ,w którym mam coś takiego ".$i"Ala ma kota Nie wiem czy ja robie coś ,źle czy co. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A niech stracę, masz gotowca i przeanalizuj:
Ten post edytował SmokAnalog 9.06.2013, 17:42:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast <? używaj <?php, w domyślnej konfiguracji nie są używane skrócone wersje.
To Ci nie działało bo nie jesteś w PHP tylko w HTML. @UP ups, kolega był szybciej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Monter08 9.06.2013, 17:18:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem błędy dzieki ,ale po otwarciu dalej mam tylko jeden wiersz dodatkowo zniknęła 1 kolumna i albo ja coś dalej robie źle albo nie rozumiem ;d
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś czuję, że nie masz w ogóle PHP działającego. Zainstalowałeś serwer + PHP i wchodzisz na stronę przez http://localhost/ ?
|
|
|
![]()
|
|
To dobrze czujesz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dzięki za pomoc bo ratujecie mi tyłek w tygodniu mam 3 sprawdziany i 3 kartkówki więcnaprawdę nic nie tracisz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Teraz muszę to tylko wysłać i będzie ok. |
|
|
![]()
|
|
Fajnie, że mogliśmy pomóc. Zainstaluj sobie pakiet WAMP albo Xampp (serwer + PHP + baza danych MySQL), bo pewnie jeszcze się przyda. Nie ma co pisać kodu w ciemno, zawsze warto sprawdzić jak (i czy) działa.
|
|
|
![]()
|
|
Wiem ,ale o tym jak powieniem to sprawdzić powninien poinformować mnie mój nauczycie ,ale cóż taka szkoła...
Mam jeszcze jeden problem.Miałem dać to na serwer przez fireFTP.Niby dałem i jest ok ale jak to otwieram to pojawia mi się błąd "404 not found" ,wiecie co mam z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
404 not found oznacza nieznaleziono pliku. Wrzuciłeś to na pewno do katalogu udostępnianego przez serwer, np.public_html?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=218379
Pytasz o podstawy podstaw które znajdziesz w każdym kursie. Jestem pewien że na zajęciach też o tym miałeś, lub zadano ci do nauki w domu. Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:47 |