![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpalilem sobie dzisiaj update windowsa (2003) wszystko szlo ok do momentu odpalania jednej z latek KB840987, KB841533, KB824151 (nie wiem dokladnie, ktorej bo nie odswiezyla sie nazwa patcha ale tylko te 3 mi pozstaly do instalacji).
Latka ma ok 800KB a o dziwo instalwala sie przez prawie 1h... zawieszajac przy tym czesc systemu, a kiedy juz stracilem cierpliwosc, po restarcie system zgubil plik ntoskrnl.exe ![]() Oczywiscie po skopjowaniu go z CD wszystko poszlo, ale tez nie do konca... caly czas system zacina sie, aplikacje uruchamiaaja sie po kilka minut (sic!) - zaden proces nie zabiera 99% czasu procesora aby takie opoznienie wystapilo (sprzet tez nie ma tu nic do rzeczy) ... #@&^$!@#! ![]() ...czy ktos juz moze spotkal sie z tym i wie jak to rozwiazac ? (prosze nie pisac o reinstalacji systemu bo mnie krew zaleje i dam bana ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Seth @ 2004-10-12 23:36:53) (prosze nie pisac o reinstalacji systemu bo mnie krew zaleje i dam bana ![]() format c: Miałem win2003 i musze stwierdzić, że nie jest lepszy od xp (z punktu widzenia usera) a dodatkowo gry nie działają (no co, każdemu sie troche rozrywki należy) - wiec godzine po instalacji wrocilem do XP:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
speniu... ale mi on nie jest potrzebny do gier... jedna chodzi ok i jest nia starcraft... i tyle wystarczy
![]() ale szlak mnie trafil po tych aktualizacjach bo specjalnie czekalem te 1h, a tu dupa i nie da sie pracowac :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie mówie że do gier - wyraziłem swoja opinie na temat tego systemu jako narzędzia pracy
![]() Ale to taki mały OT. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jedna chodzi ok i jest nia starcraft... i tyle wystarczy i to nie byle jaka ![]() ![]() msinfo.pl - moze tam cos znajdziesz? -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Luca @ 2004-10-12 22:52:40) i to nie byle jaka ![]() ![]() Napewno. thx ![]() Cytat(Luca @ 2004-10-12 22:52:40) msinfo.pl - moze tam cos znajdziesz? Wlasnie tam zajzalem, moze cos uda sie znalezc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne... ja instalowałem te poprawki na 5 komputerach z W2K3 i wszystkie łykneły je bez najmniejszych problemów...
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie również wszystkie updaty przeszły bez problemu. Podejrzewam, że raczej jakiś soft zainstalowany wcześniej podmienił jakieś biblioteki czy narobił innego bigosu a teraz to wyszło.
Co do gier ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
Heh problem sam zniknal... no moze nie tak zupelnie
![]() Tez sadze, ze to przez jakis inny soft... moze przez Kasperskiego... tak czy siak dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie MS wypuścił teraz bardzo ciekawą poprawkę do XP, która poprawiając inne rzeczy uszkadza... mechanizm automatycznych poprawek. Wygląda to po prostu tak, iż przy włączonym automatycznym pobieraniu poprawek system ciągle niby to pobiera jakąś poprawkę, której status jest zawsze 0%.
Ikonka pobierania poprawki jest przez cały czas w zasobniku i nic konkretnego się nie dzieje. Nie zna ktoś może numeru poprawki która naprawia mechanizm poprawek (o ile się już pojawiła)? -------------------- pozdrawiam
wojtek obst wojtek obst blog - webmastering, PHP, środowisko .NET, AJAX |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:19 |