![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam forum phpbb3 Zainstalowałem proste menu z tego oto generatora: http://www.dropdownmenugenerator.com/Generator.aspx Wszystko pięknie, tylko teraz wejde na moje podfora w tym menu to wywala jakieś info a w nim "Unable to display Menu. DIV with ID "MyMenu" not found on page." Co zrobiłem nie tak? Poniżej opis mojej instalacji: Instrukcja instalacji 1 Dodaj folder MyMenu do katalogu głównego witryny. Ten folder zawiera wszystkie niezbędne pliki, aby umieścić menu na stronach internetowych. Dodałem 2 Skopiuj i wklej poniższy kod między <head> </ head> tagi. Kod <script type="text/javascript" src="/MyMenu/Script.js"> </script> Wkleiłem do overall_header na końcu przed</head> przez PA 3 Skopiuj i wklej poniższy kod gdzie chcesz, aby menu, aby pokazać się. Kod ten może być umieszczony w dowolnym miejscu między <body> i </ body>. Kod <div id="MyMenu"></div> Wkleiłem w forumlist_body na samym początku (tam chciałem menu) przez PA Moje forum to http://pomyslnastrone.pl - zobaczcie sami, nonstopa ten alert... :/ Bardzo prosze o pomoc. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłeś ścieżkę w headzie:
<script type="text/javascript" src="/MyMenu/Script.js"> ? gdzie wrzuciles skrypt? dropdown menu mozna zrobic w css -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1...
W PHPBB3 wklej: styles/nazwatwojegostylu/templates/overall_header.html w sekcji HEAD to: Po 2... Utwórz folder MyMenu w katalogu głównym forum i wklej w tym nowo utworzonym folderze ten Script.js i resztę tamtych plików Po 3... Wklej gdzie tam sobie chcesz, ale przez FTP, nie przez Panel Admina, bo po odświeżeniu stylu to ginie... Po 4... Odśwież Szablony w PA ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1... W PHPBB3 wklej: styles/nazwatwojegostylu/templates/overall_header.html w sekcji HEAD to: Po 2... Utwórz folder MyMenu w katalogu głównym forum i wklej w tym nowo utworzonym folderze ten Script.js i resztę tamtych plików Po 3... Wklej gdzie tam sobie chcesz, ale przez FTP, nie przez Panel Admina, bo po odświeżeniu stylu to ginie... Po 4... Odśwież Szablony w PA ![]() Nie no wiem to wszystko, przecież jest napisane ![]() Problem był tylko z tym że jakby tego nie zapisać PA/ftp to i tak w pliku forumlist_body bedzie alert wyskakiwał. Poszedłem na kompromis i dałem menu troszke winnym miejscu/pliku. Ale thx za odp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:37 |