![]() |
![]() |
--Początkujący-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem z wysłaniem maila z polskimi znakami (chodzi o treść wiadomości).
Więc mam pytanie. W jakim formacie kodować plik php i jakie nagłówki wysyłać, aby mail miał forme html + posiadał pl znaki? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Początkujący-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No niestety, próbowałem z tym, kodowanie w pliku tez utf-8 (bez bom tez probowalem) i nie działa.
Sprawa wygląda tak, że pisze sobie skrypty na localhoscie no i potrzebuje wysłać maila. Więc pobrałem sobie program Papercut, który "przechwytuje" maile wysyłane przez skrypt. Maile dochodzą, php je wysyła bez błędu, ale niestety bez polskich znaków ![]() Może ktoś ma pomysł jak mogę testować maile na localhoscie w podobny sposób, jak robi to ten program lub rozwiązać problem z tym kodowaniem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
--Początkujący-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A coś dla WebServa? Bo tutaj jest dla użytkowników xamppa, który ma w pakiecie serwer Mercury.
Zainstalowałem ten serwer osobno, ale co dalej? Jak z konfiguracją? Bo chyba się troszke różni. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google nie gryzie
-------------------- |
|
|
--Początkujący-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Szukałem i nic nie znalazłem, dlatego napisałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:32 |