![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem troche forum, ale nie moge wpaść na jakies sensowne rozwiązanie. Przypuszczam, że jest to banalna sprawa, ale jakos utknalem na tej blachostce.
Opis problemu: Mam stworzoną tabelę MySql, w której mam zapisane nazwy plików graficznych. Potrzebuje wyświetlić je w paczkach po dwa pliki zawarte w jednym wierszu tabeli, czyli <Tr><td>Plik 1<br>Plik 2</td></tr> <Tr><td>Plik 3<br>Plik 4</td></tr> <Tr><td>Plik 5<br>Plik 6</td></tr> Pomozcie w tej blachej sprawie, bo po 2 nocach pracy, zatrzymalem sie na takiej glupocie. P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko nie bardzo napisales z czym sobie nie radzisz... chodzi o to by wyswietlal po 2 ?
1) jeden pomysl to jest taki, ze po pobraniu jednego elementu pobierasz drugi ![]() 2) drugi pomysl to taki, ze hm, dodac jakas zmienna i if ($zmienna % 2 ) to, albo otworz <tr> i nazwa, albo nazwa i zamknij </tr> , oczywiscie zmienna trzeba ciagle inkrementowac i nalezy oba sposoby zabezpieczyc przed nieparzysta iloscia plikow ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi dokladnie o to, zeby wyniki byly porcjowane po 2.
Tutaj akurat zadalem przyklad na podstawie tabeli bo byl najprostrzy do wytlumaczenia, ale problem jest troche bardziej skomplikowany. Robie baze produktów, w którym chce wyswietlac zdjecia po 2 na stronie (gdzie max moze byc np. 10 zdjec) czyli 5 stron po 2 zdjecia, z tym, ze kolejna partia produktow ukryta jest na warstwach za pomoca js w znacznikach <div> . Chce generowac zakladki z warstwami dynamicznie i zalatwic to jednym zapytaniem. Kwestia prawidlowego rozlozenia petli while. Czyli mamy strone, w ktorej mozemy sobie przejrzec zdjecia poprzez zakladki, nie przeladowujac strony. Faktyczny rezulatat ma byc taki. //Pierwsza widoczna warstwa <div id=1> <a href="">zdjecie 1</a><br> <a href="">zdjecie 2</a> </div> //Kolejne warstwy sa ukryte, czyli <div id=2> <a href="">zdjecie 3</a><br> <a href="">zdjecie 4</a> </div> <div id=3> <a href="">zdjecie 5</a><br> <a href="">zdjecie 6</a> </div> Kazdego <div> chce generowac petla while, przy wyciaganiu danych z tabeli. Mam nadzieje, ze wytlumaczylem to w miare zrozumiale. P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to odpowiedz juz dostales jak masz to zrobic... jak nadal masz problemy to podaj kod i pokaz, w ktorym miejscu Ci nie wychodzi
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Oto kawalek kodu wyswietlajacy mi w tym momencie jedno zdjecie za ktoro odpowiedzialna jest funkcja czyt_katalog. Chce wywolywac dwie funkcje z 2 roznymi wynikami z tabeli 8_port_foto, i juz brakuje mi pomyslow. Ten post edytował sagpiotr 12.10.2004, 20:36:55 |
|
|
![]()
|
|
hm, e, poprostu w petli while wstaw
i znow wywolaj funkcje -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
oooo Masta, chyle czola. Dzieki sf, You're my hero! Nie wpadl bym chyba na to, wiedzialem, ze banal, hehe. Ja kombinowalem, ale dookola i bez sensu.
Off topic! P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:26 |