![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z konfiguracją bundla. Wykonuję kroki opisane w dokumentacji, ale jednak chyba coś pominąłem. Przy próbie updatu bazy danych poleceniem: Kod php app/console doctrine:schema:update --force wywala mi następujący wyjątek: Kod nvalidConfigurationException: The child node "db_driver" at path "fos_user" must be configured. Na 1 pozycji w google pojawia się porada, aby skonfigurować brakujące klucze, tylko nie wiem jak mam to zrobić. Problem pewnie jest z natury tych trywialnych, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Jeżeli będzie trzeba do wkleję część kodu, tylko nie wiem co może być przyczyną. Dziękuję za wskazówki, Damian. Ten post edytował justdanek 7.06.2013, 10:59:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://knpuniversity.com/screencast/fosuserbundle-ftw zerknij na ten screencast może CI pomoże w rozwiązaniu problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie brakuje. Skorzystałem z:
Kod <fos_user:config db-driver="orm" firewall-name="main" user-class="Acme\UserBundle\Entity\User" /> security.yml jest przekopiowany z dokumentacji. Problem rozwiązany. Niepotrzebnie korzystałem z konfiguracji xml. Zamieniłem to na konfigurację yml i wszystko działa. Ciężkie początki :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:49 |